Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на Одеска област

...
Бившият президент на Грузия и бивш губернатор на Одеска област
Коментари Харесай

Жизненият стандарт в съвременна Украйна бил много по-лош от времената на СССР

Бившият президент на Грузия и някогашен губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили съобщи в ефира на украинската телевизия 112, че животът в модерна Украйна е доста по-лош, в сравнение с по времето на Съветския съюз.

" Градовете в Украйна в никакъв случай не са били в толкоз неприятна форма, с всяка година става все по-лошо и по-лошо ", посочи Саакашвили, като се оплака, че целият свят, за разлика от Украйна, се движи напред и се развива.

Според грузинския политик украинците през годините на самостоятелност " не са виждали образец за триумф ".

" Сега основното е да се реализира пробив най-малко някъде, тъй че хората да повярват, че някъде нещо се получава ", добави той.

Саакашвили напусна Грузия през 2013 година, където против него бяха възбудени редица наказателни производства, като по някои от тях беше наказан задочно на затвор. През пролетта на 2015 година той влезе в украинската политика, когато тогавашният президент Петро Порошенко го назначи за губернатор на Одеска област, като преди този момент му даде поданство.

Въпреки това още през ноември 2016 година Порошенко освободи Саакашвили, като съобщи, че той освен не извършва обещанията за развиването на района, само че и доста е влошил икономическите показателни на региона. В края на юли 2017 година Порошенко лиши украинското поданство на Саакашвили. След като новият президент Володимир Зеленски пристигна на власт той беше върнат в украинската политика. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР