Бившият президент на Франция Никола Саркози разкритикува липсата на физически

...
Бившият президент на Франция Никола Саркози разкритикува липсата на физически
Коментари Харесай

Саркози с първи думи за ареста: Няма доказателства, живея в ад

Бившият президент на Франция Никола Саркози разкритикува неналичието на " физически доказателства " против него по отношение на провежданото корупционно следствие, оповестяват " Ройтерс " и Агенция Франс Прес, представени от Блиц. Припомняме, два следващи дни Саркози беше разпитван от прокуратурата по отношение на съмнения, че по време на предизборната си акция през 2007 година е получил пари от някогашния водач на Либия Муамар Кадафи.

Вчера управляващите са повдигнали обвинявания на някогашния водач на Франция. Става дума за " пасивна корупция " - т. е. взимане на подкупи, за " нелегално финансиране на предизборната акция " и " нелегално приемане и владение на обществени средства от Либия ".

Според вестник " Фигаро " Саркози е декларирал пред магистратите, че всичките изказвания против него са неистини, които са превърнали живота му в " пъкъл ".

Вестникът публикува обширен материал с показанията на президента на Франция в интервала 2007-2012 година

" Тези неистини направиха живота ми жив пъкъл от 11 март 2011 година ", написа изданието, базирайки се на думите на 63-годишния политик.

Саркози споделил пред магистратите, че е жертва на дестабилизираща акция, която е почнала през март 2011 година, учредена на обвинения от Триполи и френско-ливански предприемач, който също е в центъра на следствие, което е почнало през 2013 година

" Обвинен съм без никакви физически доказателства поради изказвания на господин Кадафи, на сина му, на племенника му, на братовчед му, на представителя му, на някогашния му министър председател ", сподели Саркози пред съдиите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР