Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер заяви, че домакинството на

...
Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер заяви, че домакинството на
Коментари Харесай

Сеп Блатер: Световното през 2022 г. може да се проведе в САЩ

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер съобщи, че семейството на Световното състезание през 2022 година може да бъде обещано на Съединените щати или друга от развитите страни. Причината е обвиняванията за корупция към международната футболна централа.

Домакинството на шампионата през 2022 година бе извоювано от Катар, а през 2018 година се организира в Русия. И към двете страни се насочиха обвинявания за метода, по който са спечелили кандидатурата.

Former FIFA president Sepp Blatter has said the United States would be capable of hosting the 2022 World Cup amid fresh corruption claims against Qatar: https://t.co/FcXLowsrvy pic.twitter.com/CireYKfpHT
— ESPN FC (@ESPNFC) April 15, 2020
В изявление за " Билд " Блатер, който също е разследван за корупция и е осъден да не занимава с футбол за интервал от шест години, изреди няколко страни, които могат за къс интервал да провеждат домакинство на сходен конгрес.

" Германия може да го направи, само че това би означавало Световното състезание отново да е в Европа след 2018 година Следователно Европа няма да е първият избор. Съединените щати могат да го създадат вместо 2026 година Те са способни, това не е висша просвета. Япония също може да го направи. Те бяха един от претендентите за шампионата през 2022 година ", разяснява Блатер.

" За благополучие, Световното състезание през 2022 година ще има единствено 32 тима, а не 48, както беше планувано. Организацията няма да е по-голяма от тази през 2018 година ", добави той. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР