Бившият президент на Европейската футболна федерация (УЕФА) Мишел Платини определи

...
Бившият президент на Европейската футболна федерация (УЕФА) Мишел Платини определи
Коментари Харесай

Платини: Технологията за видеоповторения е пълна глупост

Бившият президент на Европейската футболна федерация (УЕФА) Мишел Платини дефинира въвеждането на системата за видеоповторения (VAR) като " цялостен призрачен сън ". Французинът, който беше съперник на технологията, счита, че грешките са прекомерно доста.

" Ще ми би трябвало най-малко половин час, с цел да обясня за какво VAR не взема решение проблемите ", сподели Платини в предаване по италианската телевизия RAI. " Технологията по-скоро измества проблемите. Аз съм срещу VAR, мисля че тази технология е цялостна нелепост, само че за жалост връщане обратно няма. "

Технологията VAR беше въведена последователно в част от водещите първенците в Европа, след което и в европейските шампионати, в това число Шампионската лига от началото на този сезон.

Платини счита, че след приключването на наказването му може да се завърне на работа във футбола и може още веднъж да заеме управителен пост. " На 64 години имам опция за едно последно премеждие, само че нямам право на неточност. Трябва да помисля над това. "

Трикратният притежател на " Златната топка " беше изхвърлен от футбола през 2016 година, откакто беше махленски в приемане на нерегламентирани заплащания от президента на ФИФА Сеп Блатер.

" Във ФИФА не ме желаеха за президент, това е истината. Аз постоянно съм желал да пазя футбола и бях единственият футболист, който можеше да оглави тази организация ", сподели още Платини и добави, че към този момент не контактува с Блатер и сегашния президент на ФИФА Джани Инфантино.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР