Бившият президент на Египет Мохамед Морси е починал от сърдечен

...
Бившият президент на Египет Мохамед Морси е починал от сърдечен
Коментари Харесай

Мохамед Морси е починал от сърдечен удар

Бившият президент на Египет Мохамед Морси е умрял от сърдечен удар, написа Ройтерс, като цитира държавната телевизия в страната.
Морси колабира в правосъдна зала в Кайро по време на развой против него.
Медицински източник на египетската телевизия твърди, че някогашният президент страдал от незлокачествен израстък и непрестанно получавал нужните лекарски грижи, съобщи БГНЕС. Роднини на Морси обаче предупреждаваха на няколко пъти, че някогашният президент е съществено болен, а синът му твърдеше пред западни медии, че управляващите преднамерено не го лекуват в пандиза, тъй като желаят да почине от заболяванията си. Синът му сподели още, че Египет е забранил на семейството да погребе тялото на Мохамед Морси в фамилното гробище.
Миналата година английският народен представител Криспин Блънт, който ръководеше екип от народни представители и адвокати, които изготвяха отчет за задържането на Морси, дефинира като доста неприятни изискванията, при които е държан.
Неправителствената организация за отбрана на човешките права Amnesty International прикани за " подробно, без значение и транспарантно " следствие на гибелта на Морси.
Смъртта на 67-годишният Морски провокира огромен отзив в мюсюлманския свят. Президентът на Турция Реджеп Ердоган го назова " страдалец " и упрекна сегашните управници в Египет за случилото се, определяйки ги като " тирани ".
Организацията " Мюсюлмански братя ", която е неразрешена в редица страни и към която се числеше Мохамед Морси, назова гибелта му " ликвидиране " и също хвърли виновността върху ръководещите в Египет.
Мохамед Морски беше в затвор от свалянето му от власт от армията през 2013 година Смъртта му ще окаже спомагателен напън върху Египет да усъвършенства спазването на човешките права, изключително в пандизите, където лежат хиляди ислямисти и всемирски деятели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР