Бившият президент на Динамо Загреб Здравко Мамич бе осъден на

...
Бившият президент на Динамо Загреб Здравко Мамич бе осъден на
Коментари Харесай

Осъдиха бившия президент на Динамо Загреб на 6,5 години затвор


Бившият президент на Динамо Загреб Здравко Мамич бе наказан на 6 години и 6 месеца затвор по обвиняванията за футболни измами на стойност милиони евро. 58-годишният Мамич, който е считан за най-влиятелния човек в хърватския футбол, бе обвиняем за корист с власт и финансови операции, които са ощетили Динамо с повече от 15 милиона евро и страната с 1,5 милиона. Освен него, подсъдими по делото бяха още неговият брат – Зоран, който бе треньор на тима, някогашният шеф на клуба Дамир Върбанович, както и данъчен контрольор.

И четирима бяха оповестени за отговорни от арбитър Дарко Круслин, като присъдата не е дефинитивна. Зоран Мамич и Дамир Върбанович бяха наказани надлежно на 4 години и 11 месеца и 3 години и 11 месеца, до момента в който наказването за данъчния контрольор, взел участие в измамите, е 4 години и 2 месеца.
 Здравко и Зоран Мамич бяха упрекнати в корист с власт и финансови операции, които са ощетили Динамо с повече от 15 милиона евро. Здравко и Зоран Мамич бяха упрекнати в корист с власт и финансови операции, които са ощетили Динамо с повече от 15 милиона евро. / БГНЕС
По време на делото против Мамич, в хърватския съд показания даваха две от звездите на националния тим – капитанът Лука Модрич, както и бранителят на Ливърпул Деян Ловрен. И двамата са разкрили детайлности към прехвърлянията им от Динамо надлежно в Тотнъм и Олимпик Лион.

БГНЕС напомня, че в края на 2015 година Здравко Мамич бе задържан дружно с още четирима души, по обвиняване, че са присвоили милиони евро, посредством правенето на подправени и нерегламентирани прехвърляния на играчи. Криминалната им активност е траяла от 2004 до 2015 година, а съгласно локалните медии измежду противозаконните прехвърляния са и тези на Едуардо да Силва в Арсенал, Ведран Чорлука и Деян Ловрен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР