Бившият президент на Чили Себастиан Пинера загива, защото не напуска

...
Бившият президент на Чили Себастиан Пинера загива, защото не напуска
Коментари Харесай

Удавилият се бивш президент на Чили загива, за да спаси пътниците

Бившият президент на Чили Себастиан Пинера умира, тъй като не напуща авариралият хеликоптер. Той остава на него, с цел да избави пасажерите. Това заяви някогашната министърка от неговия кабинет Карла Рубилар, представена от чилийската национална телевизия и ТАСС.

" Сестрата на президента споделя, че последните му думи са били " скачайте първи, тъй като в случай че скоча с вас, хеликоптерът ще падне върху всички ни ", съобщи Рубилар.

Пинера схваща след излитането, че хеликоптерът е нередовен, и стартира да се снижава над езеро, с цел да даде опция на пасажерите да скочат. Освен някогашния чилийски президент, на борда се намират сестра му Магдалена Пинера и негов другар дружно със сина си. И тримата са оживели.

Според аутопсията Пинера умира в резултат на удавяне. „ Ние, като прокуратура, към този момент сме в положение да осведомяваме обществеността, че повода за гибелта на някогашния президент Себастиан Пинера се дължи на задушаване поради престой под вода ", сподели пред кореспонденти локалният прокурор Татяна Ескивел.

Тя прибавя, че повода за хеликоптерната злополука към момента не е открита, само че съдебномедицинските данни им разрешават да работят по евентуална версия. Специализиран екип прави оглед на мястото на случая.Тялото на Пинера е намерено в хеликоптера, на дълбочина от 40 метра, предава Българска телеграфна агенция. 

Катастрофата става през вчерашния ден. В Чили е разгласен тридневен печал.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР