Бившият президент на Боливия Ево Моралес заявява в интервю за

...
Бившият президент на Боливия Ево Моралес заявява в интервю за
Коментари Харесай

Моралес: Бях свален с преврат, подкрепен от САЩ

Бившият президент на Боливия Ево Моралес декларира в изявление за организация " Франс прес ", че е бил наложително свален от поста с прелом, подсилен от Съединените щати, предава БНР.
Целта, по думите на Моралес, е достъп до запасите от литий в южноамериканската страна. Според него Вашингтон не е " дал прошка " на страната му, че е сключила партньорства за извличането на лития с Русия и Китай, вместо със Съединените щати. Очаква се търсенето на химичния детайл да нараства в международен мащаб, защото той е един от оновните съставни елементи в батериите на високотехнологичното съоръжение, като преносими компютри и електрически коли.

Моралес подаде оставка като президент на Боливия на 10 ноември след съвсем три седмици на митинги след противоречивото му преизбиране. В момента той живее в заточение в аржентинската столица Буенос Айрес. Боливия разполага с най-големите ресурси на литий в света, само че се счита, че те са с ниско качество, а в страната липсва нужната инфраструктура, с цел да донесат те облага, отбелязва Франс прес, представена от Националното радио.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР