Бившият президент на Берое Атанас Атанасов направи интересно изявление пред

...
Бившият президент на Берое Атанас Атанасов направи интересно изявление пред
Коментари Харесай

Бивш президент на Берое си призна за уговорен мач с Левски

Бившият президент на Берое Атанас Атанасов направи забавно изказване пред Блиц. Той върна лентата към интервала на своето ръководство в Стара Загора, заявявайки, че дуел сред " зелените " и Левски е бил контрактуван за еднакъв. Някогашният предприемач засяга гостуването на " сините " в Стара Загора през шампионския им сезон 1992/1993 година.

" Договорка с Левски за еднакъв мач ли? Да. Играчите желаеха да скачат и да бият Левски. Аз им крещя: " Момчета, няма да скачате, еднакъв ще е мачът ". Те обаче не ме чуват. Да, но като пристигна време да им кажа точната награда за мача, аз им крещя: " 8000 за еднакъв, 4000 за победа ". И те незабавно се съгласиха: " Да, шефе, за еднакъв излизаме на терена ". Левски поведе с 2:0, само че ние изравнихме ",

" Има обаче различен случай с Левски. От предния сезон. През пролетта на 1992 година Левски и ЦСКА се бяха вкопчили с все мощ в борба за купата. През април " сините " ни гостуваха в Стара Загора. Трябва да бият, другояче - довиждане на купата. Пращат обаче някакъв емисар да хваща наши играчи. Дошъл с един куфар. На трима предложил по 50 000 $. Общо 150 000 $. Аз като разбрах, подскочих. Върнахме парите и им казахме, че такива филми в нашия тим не вървят. И ги отупахме с 2:1. Беше един дъжд. Много, но доста пороен. Направо ги удавихме в дъжда.

И след десетина дни - при започване на май, гостуваме на " Армията " на ЦСКА. А ние, действително видяно, ги направихме първенци с успеха над Левски. И от признателност знаете ли какво направиха - опукаха ни 10:2. Ужасно подмолно! Ужасно! Това не се не помни. А преди мача ни се молеха да не се натягаме и ние пуснахме някои запаси. Ще призная нещо - аз съм почитател на Черно море и на ЦСКА. От дребен съм подобен - моряк и армеец. Но това беше ужасяваща постъпка от тяхна страна. Голям срам, огромна загуба за Берое. Левскарите по мое време бяха по-точни с едно изключение - споделих ви към този момент, когато се пробваха да купят трима наши футболисти ", добави някогашният президент на заралии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР