Бившият президент на Барселона Сандро Росел се оказа в центъра

...
Бившият президент на Барселона Сандро Росел се оказа в центъра
Коментари Харесай

Бивш президент на "Барселона" е разследван за незаконно купуване на черен дроб за Абидал

Бившият президент на " Барселона " Сандро Росел се оказа в центъра на нов скандал, обвързван с нелегално обезпечаване на черен дроб за трансплантацията на Ерик Абидал. Бившият футболист на каталунците се нуждаеше от интервенция, откакто беше диагностициран с рак.

Абидал претърпя трансплантацията през април 2012 година Тогава беше обявено, че донор е братовчед му Жерар.

Сега испанските управляващи са стигнали до разкритието, откакто са преслушали телефонни диалози на Росел като част от следствие за злоупотреби. В четири диалога някогашният президент на " Барселона " споделя, че обезпечения черен дроб е платен незаконно и че съзнателно е показана версията, че донорът е братовчедът на играча, разкрива " Конфиденсиал ".

Затова е намерено настрана следствие против Росел. Той беше задържан през май 2017 година за пране на пари.

В известие до медиите от фондацията на Абидал оповестиха, че целият развой по трансплантацията е осъществен съгласно законите. " Фондацията съжалява, че се слага под подозрение честността на всички забъркани в процеса, към които Ерик Абидал отдава огромно почитание и голяма признателност, най-много на докора - братовчед му Жерар. "

" Барселона " също излезе с публично мнение, в което твърди, че клубът не е нарушавал законите. Испанската национална организация за трансплантации е почнала свое следствие на случая.

Абидал се възвърне след интервенцията и последвалата трансплантация, като даже се върна в игра. След края на кариерата си в " Барселона " той беше в " Монако " и " Олимпиакос " и през 2014 година се отдръпна от футбола.

Наскоро французинът се завърна при каталунците като състезателен шеф.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР