Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов гостува в

...
Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов гостува в
Коментари Харесай

Вальо Михов: Няма кадри! Аз и Пената ли щяхме да вкараме гола в Париж, ако не беше Костадинов

Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов гостува в предаването " От дузпа в тъч " по Sportal TV . Той върна лентата към нощта на 17 ноември 1993 година и головете на Емил Костадинов, само че разяснява и настоящето положение на българския футбол. Според Михов Борислав Михайлов е станал жертва на английска офанзива, готова от британските медии.
 @@@

" Нямаме фрагменти, това е. В последна сметка всичко се взема решение на терена. Ако Емо Костадинов не беше вкарал великия си гол в 90-ата минута, аз и Пената ли трябваше да го вкараме. Ние сме в профил, футболистите са тези, които изковават успеха на терена. Ако не бяхме спечелили онази вечер, нямаше да желая промяна на Димитър Пенев. Вечерта в Париж е разследване на цялата квалификационна акция, а и мисля, че един старши треньор би трябвало да получи заем на доверие - най-малко три години да работи умерено, с цел да може да наложи концепциите си ", сподели Михов.
 @@@

" Еуфорията от Световното състезание в Съединени американски щати продължи 4-5 месеца след финалите. След това започнахме да се разделяме, започнаха личностни войни - този против оня и така нататък Факт е, че за това време Франция стигна до две международни трофеи. При нас нещата не се развиваха по този начин. Проблемът беше, че не направихме плавна промяна на поколението. Ицо и останалите бяха огромни футболни персони, чието самочувствие имаше покритие, несъмнено, само че какво стана откакто трансферираха зенита си?! Трябва да гледаме напред, да не живеем единствено в спомените, въпреки че ми е прелестно да си напомням фрагментите от " Парк де Пренс ". До терена беше Мишел Платини, който беше в потрес. Видях Папен да плаче, никой от френската делегация не ни поздрави след мача. А остарелият президент на френската федерация отишъл на идната заран с бутилка шампанско в централата им, с цел да пият за класирането на Франция. Бил изключил тв приемника в 80-ата минута и не схванал, че сме ги били ", съобщи още Вальо Дузпата.
 @@@

" За мен Боби Михайлов стана жертва на авансово готова офанзива. Още преди мача английските медии приготвиха всичко, като използваха този мач за свои цели, свързани с расизма. Естествено, че не сме расисти в България. Това е нелепост, без да желая да се явявам юрист на тези от групичката, която е скандирала тези неща на стадиона. Но такива групички има на всички места по света. Казвал съм и преди - корупция, уредени мачове и нечистотия във футбола има на всички места, ние сме една дребна частица ", добави Михов в " От дузпа в тъч ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР