Бившият президент на Албания Илир Мета пое в понеделник ръководството

...
Бившият президент на Албания Илир Мета пое в понеделник ръководството
Коментари Харесай

Бившият президент на Албания се върна начело на старата си партия

Бившият президент на Албания Илир Мета пое в понеделник управлението на остарялата си политическа партия и даде обещание да се бори против държавната корупция посредством референдуми, съобщи Асошиейтед прес.

Мета, който е на 53 година, бе сменен от Байрам Бегай - някогашен шеф на генералния щаб на албанската войска, препоръчан за държавен глава от ръководещата Социалистическа партия. Петдесет и петгодишният Бегай встъпи публично в служба на гала в Народното събрание в неделя.

В понеделник някогашният президент Илир Мета бе определен за водач на комитет, който ще реорганизира Социалистическо придвижване за интеграция в Партия на свободата. След като бе определен за президент през 2007 година, Мета напусна лидерския пост в Социалистическото придвижване за интеграция, а управлението на партията бе поето от неговата брачна половинка Моника Круемади. Пет години по-късно тя се отдръпна.

След пламенна тирада на Илир Мета против социалистическото държавно управление на Еди Рама, спогодба на Социалистическото придвижване за интеграция реши да преименува партията и да я реорганизира.

Бившият президент стартира политическата си кариера в Социалистическата партия, само че през 2004 година я напусна и сътвори по-малкото Социалистическо придвижване за интеграция. По време на своя мандат като президент Илир Мета постоянно влизаше в конфликти с държавното управление на Социалистическата партия, блокираше номинации на министри и постановяваше несъгласие на закони, напомня АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР