Бившият президент и собственик на Левски - Томас Лафчис, се

...
Бившият президент и собственик на Левски - Томас Лафчис, се
Коментари Харесай

Томас Лафчис: На Левски му трябват 10-15 години, за да има прогрес

Бившият президент и притежател на Левски - Томас Лафчис, се изрече много сериозно, а и скептично, по отношение на протичащото се на " Герена " и метода на ръководство на клуба.

" Левски заобикалям да го разясня, тъй като... Особено това, което се случи преди седмица с Асен Букарев е показателно за неналичието на организация. Защото това, което излиза е, че клубът се ръководи от притежателя, или по този начин наименуван притежател, който за мен няма нищо общо с футбола. И би трябвало да се опре на хора, които освен да дават препоръки, а и да ръководят Левски. Защото в света притежателите са други, доста малко са мажоритарни и акциите са единствено в техни ръце. Повечето клубове са акционерни сдружения, като акционерите ги ръководят. Но те го ръководят повече финансово, а спортно-технически имат по една или две огромни фигури, които носят цялата отговорност за тази част ", съобщи Лафчис пред монтанското издание chervenkarton.

" Сигурно би трябвало да минат 10-15 години минимум, освен това в случай че се сменят хората, които управляват сега, до момента в който има някакъв напредък. Тогава може да се търси някакво развиване. Трябва тотална смяна, която да стартира от детско-юношеския футбол. Защото сега има единствено приказки по какъв начин развиваме детско-юношески футбол. Самата система на подготовка на децата е тотално сбъркана. Не е толкоз мъчно да се огледа по какъв начин е в развитите страни по какъв начин и при какви условия упражняват там - няма нищо общо с нашите деца до 14-15 годишна възраст.

Там един треньор работи с 10-12 деца, а тук с 30. Не виждам по какъв начин може да ги развие всичките. За мен, с цел да бъде изменен футболът у нас, би трябвало да бъде заменена системата на шампионата и тя да стане пролет-есен. Защото по този метод ще се редуцира единият предварителен интервал - той е финансово задължение за огромна част от тимовете. Най-основното е, че публиката от края на февруари до края на ноември ще бъде непрекъснато по стадионите - ще липсват огромни паузи.

Няма да не помни по какъв начин преди време Милан Милянич на една среща в Белград през 90-те години ми сподели: " Томо, убиваме футбола. Играем три месеца, три месеца почиваме ". Тази смяна обаче се прави от мощни хора, които имат взор и виждане. Ако това се случи, тимовете ни няма да отпадат всяка година в предварителните кръгове, тъй като през месец юли ще са във върхова форма. Но някой би трябвало да мисли и да му стиска ", добави Лафчис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР