Тръмп се признава за невинен по делото за подривна дейност в изборите в Джорджия

...
Бившият президент Доналд Тръмп се призна за невинен по разрастващия
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп се призна за невинен по разрастващия се случай за намеса в изборите в окръг Фултън, според ново съдебно дело.

Тръмп трябваше да бъде изправен лично в сряда. Законът на Джорджия позволява на обвиняемите по престъпления да се откажат от личното си явяване и да внесат официална молба чрез съдебни документи.

Неговото обвинение бележи четвъртия път, в който Тръмп се пледира за невинен по наказателни обвинения, откакто напусна президентския пост. В този случай Тръмп е обвинен в рекет в предполагаемите си усилия да промени резултатите от президентските избори през 2020 г. в Джорджия.

Няколко от съобвиняемите на бившия президент също се отказаха от явяването си в съда и пледираха невинни, включително Сидни Пауъл и Тревиан Кути. Обвиняемите, които не се откажат от явяването си, ще се явят в съда по график на 6 септември.

Въпреки че не е определена официална дата за съденето на Тръмп в Джорджия, окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, демократ, поиска миналата седмица от съдията, който наблюдава делото, да насрочи процес за всички 19 обвиняеми за 23 октомври 2023 г.

В отговор адвокатите на Тръмп заявиха, че се противопоставят на предложената дата и са предвидили вероятността от досъдебни спорове, които ще забавят производството.

Тази история е актуална и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР