Тръмп се пледира за невинен в окръг Фултън, няма да се яви за обвинение

...
Бившият президент Доналд Тръмп се пледира за невинен по 13
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп се пледира за невинен по 13 престъпления в Джорджия, свързани с предполагаема схема за отмяна на резултатите от президентските избори в щата през 2020 г.

Адвокат на Тръмп подаде молба за отказ от обвинение в съда на окръг Фултън в четвъртък. Няколко други сред 18-те съобвиняеми на Тръмп по делото също са подали подобни откази и са се пледирали за невинен.

„Както е видно от подписа ми по-долу, с настоящото се отказвам от официално повдигане на обвинение и се пледирам, че не съм виновен към обвинителния акт по това дело“, гласи документът, подписан от Тръмп.

рекет и обвинен в управление на „престъпно предприятие“ чрез поредица от предполагаеми схеми, предназначени да осуетят правилното удостоверяване на изборите в Джорджия през 2020 г., които президентът Джо Байдън спечели.

„Обсъдих обвиненията в обвинителния акт и този отказ от явяване на обвинение с моя адвокат Стивън Х. Садоу и аз напълно разбираме естеството на обвинените престъпления и правото ми да се явя на обвинение“, призна Тръмп в документацията от четвъртък.

Тръмп се предаде на служители в местен затвор на 24 август, като предостави снимка на резервацията и пръстови отпечатъци. Той беше освободен срещу гаранция от 200 000 долара.

Тръмп, първият бивш президент, обвинен в престъпления, се е явявал на всяко от трите си предишни обвинения. Той трябваше да го направи за такива в Ню Йорк и Маями и не поиска виртуална изява във Вашингтон, окръг Колумбия, където подобни изяви чрез видео емисии са обичайни. Окръг Фултън е единствената юрисдикция, в която Тръмп е обвинен, в която отказът от повдигане на обвинения е нещо обичайно.

През април той се пледира за невинен по обвинение по 34 престъпления за фалшифициране на бизнес записи в щата Ню Йорк. Този случай се съсредоточава върху възстановяване на разходи на бивш адвокат за предполагаеми плащания на „тиши пари“ на филмова звезда за възрастни.

През юни той се пледира за невинен по 37 обвинения във федерално престъпление, свързани с „умишлено задържане“ на информация за националната сигурност след напускане на Белия дом. Тръмп не трябваше да присъства на изслушване през юли, в което адвокат се пледира за невинен от негово име по допълнителни три обвинения, добавени към този обвинителен акт.

На 3 август той се пледира за невинен четири обвинения в федерални престъпления, свързани с предполагаемите му опити да се намеси в мирното предаване на властта след загубата на изборите през 2020 г.

В допълнение към пледовете си за невинен, Тръмп често е отричал да е извършил нарушение и е твърдял, че всички прокурори който го обвини, го направи за политическа изгода.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР