Бившият президент Джими Картър отново е в болница, след като

...
Бившият президент Джими Картър отново е в болница, след като
Коментари Харесай

Бившият президент на САЩ Джими Картър е в болница

Бившият президент Джими Картър още веднъж е в болница, откакто паднал и наранил таза си в дома си в Плейнс, щата Джорджия, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Говорителка на Центъра " Картър " дефинира фрактурата като " лека " в известие, публикувано през днешния ден. По думите й 95-годишният експрезидент е в положително въодушевление във " Фиби съмър медикъл сентър " и с неспокойствие чака да се възвръща вкъщи след снощното рухване.

Това е третото рухване на Картър през последните месеци. Първото напролет наложи интервенция за подмяна на тазобедрена става. Картър падна още един път този месец и макар че получи 14 шева, още на идващия ден сe появи, въпреки и с бастун, на градежа на къща на благотворителната организация " Хабитат за човечеството " (Habitat for Humanity) в Нашвил, щата Тенеси.

Картър е най-възрастният жив някогашен президент в историята на Съединени американски щати. Той и 92-годишната Розалин наскоро станаха най-дългогодишната " първа двойка ", надминавайки Джордж и Барбара Буш, с над 73-годишен брак, напомня АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР