Бившият президент, бивш министър-председател, а сега заместник на Путин в

...
Бившият президент, бивш министър-председател, а сега заместник на Путин в
Коментари Харесай

Признанието на Медведев: Конфликтът в Украйна може да се проточи с десетилетия

Бившият президент, някогашен министър-председател, а в този момент заместител на Путин в Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев от дълго време се е специализирал не толкоз в съществени политически изявления, колкото в „ крясканици и плашеници “ в духа на да вземем за пример, следната „ успокояваща мисъл “: „ Ако Западът даде на Украйна нуклеарно оръжие, Русия ще би трябвало да нанесе предпазен удар “.

Но всяко предписание има изключение.

Ето изказването на Дмитрий Анатолиевич, което той направи по време на визитата си във Виетнам: „ Този спор е за доста дълго. Всичко е за десетилетия, евентуално. Това е нова действителност, нови условия на живот “, сподели Медведев.

Той е уверен, че при настоящия режим " ще има три години помирение, две години спор - и всичко ще се повтори ".

Не най-радостната прогноза - не най-радостната, само че все по-често срещана в заключенията на съществени специалисти.

Василий Кашин от Висшето учебно заведение по стопанска система в публикация в списание " Русия в интернационалните каузи ": „ Ако Русия не успее да окупира и задържи в обозримо бъдеще главните стопански центрове на Украйна и да я лиши от икономическа жизненост, ще бъде допустимо да се съобщи че опитът на Русия да реши „ украинския проблем “ се провали тъкмо толкоз, колкото и американският опит да се реши „ съветският проблем “.

„ Анти-Русия “ в този случай ще продължи да съществува. Ресурсите й ще бъдат изцяло подкопани от СВО, разрушаването на стопанската система, загубата на територии и емиграцията на забележителна част от популацията.

Въпреки това Украйна ще се трансформира в главен проблем на съветската външна политика за десетилетия напред, тъкмо както Пакистан се трансформира във безконечен проблем за Индия.

Тази смущаваща прилика е доста по-тревожна, в сравнение с да вземем за пример аналогията с спора сред Армения и Азербайджан. Този дълго тленен спор, който пламна блестящо през 1988 година, завършва (или, казано по този начин, минава в по-слабо изразена форма) тъкмо в наши дни.

Армения публично се помири с провалянето си и се отхвърли от всичките си предходни искания. Азербайджан, в противен случай, реализира съвсем всичките си цели.

Но спорът сред Индия и Пакистан, в противен случай, продължава от основаването на тези страни върху руините на Британската колониална империя през 1947 година И към момента не му се вижда краят.

Но макар цялата тревога на сравняването на връзките сред Русия и Украйна с връзките сред Индия и Пакистан, даже такова съпоставяне не отразява сложността на обстановката, пред която страната ни е изправена (и ще бъде изправена още дълго време).

Конфликтът с Пакистан не блокира за Индия опцията за развиване на стопански връзки със забележителна част от най-мощните страни в света в това отношение. Индо-пакистанските войни одобряват формата на краткотрайни военни спорове.

Втората индийско-пакистанска война продължи от август до септември 1965 година, третата - единствено 14 дни през декември 1971 година Освен това, към днешна дата не е имало в действителност огромни военни конфликти сред Индия и Пакистан от 1999 година По стандартите на актуалните руско-украински връзки това е цяла безкрайност.

Мисля, че си коства да се признае, че всевъзможни аналогии сред актуалните събития в Украйна и събитията в други страни и в други времена куцат и на двата крайници. Ние сме „ в неразучени води “ и всички участници в спора ще би трябвало да преодолеят тези „ неразучени геополитически водни пространства “ без надеждни карти и навигационни устройства.

Наскоро Дмитрий Песков се солидаризира със западната визия за обстановката, което е извънредно рядко в наши дни, и сподели, че Русия е срещу „ замразяването на спора в Украйна “. Ето какво съгласно Василий Кашин стои зад тази позиция:

„ И двете страни чакат огромна ескалация на военните дейности напролет и лятото на 2023 година Съединените щати се надяват, че триумфът на Украйна ще й разреши да подходи към договарянията с по-силна позиция. В случай на победа Русия има съображение да разчита на разбиването на Украйна и установяването на надзор над обилни нови територии... "

Ако пролетно-лятната военна акция се провали за Русия, тя най-вероятно ще предприеме спомагателни стъпки за активизиране на популацията и стопанската система.

С други думи, замразяването на спора в Украйна „ за десетилетия “ към момента не е дефинитивно предрешено. Не е предопределено - само че е доста допустимо. Тази прогноза на Дмитрий Медведев би трябвало да се одобри с цялото почитание и съвестност.

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР