Бившият президент Бил Клинтън отхвърли идеята, че руската инвазия в

...
Бившият президент Бил Клинтън отхвърли идеята, че руската инвазия в
Коментари Харесай

Бил Клинтън: Разширяването на НАТО не е причина за руската инвазия

Бившият президент Бил Клинтън отхвърли концепцията, че съветската инвазия в Украйна може да бъде упрекната в разширението на НАТО, което стартира по време на неговото президентство.

" Мисля, че направихме вярното нещо в точното време. И в случай че не го бяхме създали, тази рецесия можеше да настъпи още по-рано ", сподели той в изявление, излъчено в неделя.

" Путин не крие обстоятелството, че счита разпадането на Съветския съюз за огромна покруса ", добави Клинтън.

" Когато направих това, каквото трябваше, предложих на Русия освен особено партньорство с НАТО, само че и вероятността за вероятно участие в НАТО, потвърждавайки че нашите най-големи проблеми със сигурността в бъдеще ще дойдат от недържавни участници или от властнически страни, продаващи химически, биологични и нуклеарни мощности на терористични групи. И че би трябвало да създадем това дружно ", отсече Клинтън.

" Трябва да кажете на поляците, че би трябвало да живеят остатъка от вечността в неустановеност, че Русия няма да се опита да ги преследва още веднъж? Или унгарците, или всички останали. Балтийските страни. Наистина, по-късно което направиха, биха ли желали в миналото да бъдат в Съветския съюз? А Чехия беше най-демократичната от всички и най-добре ръководената ", уточни някогашният американски президент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР