Бившият премиер три мандата и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко

...
Бившият премиер три мандата и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Бойко Борисов влезе в НС като депутат

Бившият министър председател три мандата и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна за първия работен ден на 49-то Народно заседание като народен представител. Въпреки очакващите го публицисти в коридорите на Народното събрание, Борисов не се спря да приказва, и в безмълвие потъна в отредената на първата политическа мощ и най-голяма парламентарна група стая.

Лидерът на ГЕРБ избра да влезе като народен представител от Пловдивската листа, която водеше, като по този начин отстъпи мястото си от софийския 23 МИР. Години наред това той правеше и за двете листи, които обичайно водеше. За финален път Борисов седеше, въпреки и рядко, в пленарна зала по време на ръководството на държавното управление Орешарски. В тази предизборна акция обаче няколко пъти той се зарече да бъде народен представител, едно, с цел да управлява парламентарната си група, второ, с цел да води договарянията за сформиране на държавно управление пълноценно. Вчера Борисов по традиция събра определените депутатите и в централата на ГЕРБ, предавано и онлайн във фейсбук, и очерта държанието на политическата партия. Направи впечателние това, че през вчерашния ден внезапно Борисов смекчи офанзивите си към „ Продължаваме промяната “, пакетирайки ги този път с Демократична България в обединението им.

Всеки път чакам да има постоянен кабинет, само че не се случва, а политиката е низ от взаимни отстъпки. Това съобщи ръководителят на 48-то Народно заседание Вежди Рашидов пред публицисти преди старта на 49-тия парламент. И този път, като най-възрастния определен народен представител, на Рашидов ще се падне достойнството да открие тържественото първо пленарно съвещание.

Според Рашидов няма огромна смяна в 49-ия парламент – старите нови политици с някои нови хора.

На въпрос дали е подготвен още веднъж да стане ръководител на законодателния орган, Рашидов се пошегува, че този път си е не запомнил избавителния пояс.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР