Бившият премиер Никола Груевски успя да дебългаризира ВМРО. Българите извършиха

...
Бившият премиер Никола Груевски успя да дебългаризира ВМРО. Българите извършиха
Коментари Харесай

Сръбски историк изговори куп скандални неща за България и Белград

Бившият министър председател Никола Груевски съумя да дебългаризира Вътрешна македонска революционна организация. Българите направиха голям брой закононарушения през Първата и Втората международна война. Това сподели сръбският историк Александър Ракович в свое изявление, представено от БГНЕС.

" Ученият " насочи обидни обвинявания против македонската черква и нейните архиереи наричайки ги " простаци ". Той твърди, че " единствено и само сръбската черква може да бъде Църква-майка на Македонската и никога Българската ".

Според него доста явен сигнал е бил и фактът, че преди известно време американската войска е влезнала с техника в Македония от България. " Защо не влезе от Гърция? Там също има американски бойци, само че явно се търси различен тип обръщение ", сподели още той с раздразним звук.

" След като Никола Груевски съумя да дебългаризира Вътрешна македонска революционна организация след промяната на властта в Македония виждаме, че тези структури започнаха още веднъж да надигат глава през СДСМ /партията на премиера Зоран Заев - бел.ред./ и Македонската православна черква. Очевидно това става и посредством неправителствени организации ", сподели още той и насочи груби нападки против игумена на Бигорския манастир, който разкри осъществените от сръбския режим в Македония закононарушения, в това число в църковните среди.

" Защо приказва за сръбските закононарушения, кой му дава това право. Защо мълчат от Македонската православна черква? Защо не се разграничат от него? Очевидно и там е влезнала българската ръка? Защо мълчи архиепископ Стефан ". Това бяха единствено част от " научните изказвания " на Александър Ракович и мина към офанзиви против Черногорската черква, която дефинира като " циркова черква ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР