Бившият премиер Симеон II Сакскобургготски публикува в сайта си kingsimeon.bg

...
Бившият премиер Симеон II Сакскобургготски публикува в сайта си kingsimeon.bg
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски също се възмути от багерите в парк Рила

Бившият министър председател Симеон II Сакскобургготски разгласява в уеб страницата си kingsimeon.bg позиция, в която показва, че пътят от Боровец към хижите "Марица " и "Заврачица " е на процедура непристъпен. Но пък покрай Седемте рилски езера има багери. Бившият министър председател се надява екопътеката не се трансформира в нова "подпорна стена " или асфалтов път.

Ето и цялостния текст на позицията на Сакскобургготски

През миналия уикенд Царицата и аз се разходихме в Рила. Търсехме отмора измежду хубавата ни природа. Боровец – един международен планински курорт. Горските пътеки.

Но вместо да се насладим на спокоен следобяд, изтърпяхме истински смут! И то не къде да е, а тъкмо над самия курорт – пътя от Боровец в посока хижите „ Марица “ и „ Заврачица “! И думата „ път” е мощно казано. Този друм там мога да сравня единствено със следвоенна територия, подложена на бомбардировка. Път просто няма! Има ями, езера, скали, тиня. Достъпен е, и то мъчно, само с високопроходим автомобил! На никакво разстояние от влиятелен курорт, който би трябвало да обслужва и хижи и да бъде наличен за туристи и планинари. Не мога да си обясня по какъв начин е допустимо сходно безхаберие или мързел от страна на хората, които са виновни за поддръжката на пътищата и пътеките в Рила.

А в същото време ставаме очевидци на какво? Много средства се дават за изравяне и насипване с трошляк на пътеки във високата част на планината! Кощунство и некадърно държание. Дано да не се трансформира в нова „ подпорна стена” или асфалтов път. Обиколил съм много планини в Европа и такова знамение не бях видял.

Ако за тези багери е належащо да се откри работа – да ги пратят да поправят там, където в действителност е нужно, а не да унищожават природата. Туристите бихме се радвали да забележим едни естествени планински пътища!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР