Бившият премиер на Малайзия Наджиб Разак пледира невинен по седем

...
Бившият премиер на Малайзия Наджиб Разак пледира невинен по седем
Коментари Харесай

Започна процесът срещу бившия премиер на Малайзия Наджиб Разак

Бившият министър председател на Малайзия Наджиб Разак пледира почтен по седем обвинявания при започване на дълго чакания развой, обвързван с финансов скандал, който шокира света, написа сингапурският вестник " Стрейт таймс ".

Срещу Разак са повдигнати три обвинявания в корист с доверие, едно обвиняване в корист с власт и три обвинявания в пране на пари . Според прокуратурата Разак е взел повече от 10 милиона $ от SRC International - някогашна част на малайзийската стратегическа компания за развиване 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

VIDEO: Malaysia's disgraced former prime minister Najib Razak has pleaded not guilty to all charges against him as he goes on trial over a multi-billion-dollar fraud. #1MDB pic.twitter.com/HFF5c4Cs4G
— AFP news agency (@AFP) April 3, 2019  Малайзия повдигна обвинявания против „ Голдман сакс”
Малайзия повдигна обвинявания против „ Голдман сакс ”

Става въпрос за корист с 2,7 милиарда $

Разак отхвърля обвиняванията и ги дефинира като политически стимулирани. Съпругата му също е упрекната в пране на пари и данъчни измами.

Процесът трябваше да стартира през февруари, само че на няколко пъти беше отлаган поради обжалване на процедурни въпроси от страна на отбраната.
 Арестуваха експремиера на Малайзия Наджиб Разак
Арестуваха експремиера на Малайзия Наджиб Разак

Наджиб е задържан в офиса си и през днешния ден ще се изправи пред съда

Свързаният със SRC развой е първият от четирите против Наджиб, против който общо са повдигнати 42 обвинявания в корупция и пране на пари.

1MDB се проверява в минимум шест страни за пране на пари. Държавният департамент на Съединени американски щати твърди, че минимум 3,5 милиарда $ са откраднати от държавния фонд на Малайзия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР