Бившият премиер на Малайзия Наджиб Разак беше признат за виновен

...
Бившият премиер на Малайзия Наджиб Разак беше признат за виновен
Коментари Харесай

Бившият премиер на Малайзия беше признат за виновен по делото за корупционния скандал с фонда 1MDB

Бившият министър председател на Малайзия Наджиб Разак беше приет за отговорен по всички обвинявания - корист със служебно състояние, корист с държавни средства и пране на пари - в първия развой против него по отношение на корупционния скандал с фонда 1MDB, съобщи Франс прес.

Разак (заплашен от няколко години затвор) и хора от близкото му обграждане са упрекнати в плячкосване на суверенния фонд 1MDB, който е трябвало да помогне за икономическото възобновяване на Малайзия, посредством машинация за милиарди долари с разклонения из целия свят, осведоми Българска телеграфна агенция.

Смята се, че част от откраднатите средства са били употребявани за финансиране на кино лентата " Вълкът от Уолстрийт " с Леонардо ди Каприо. Засегната от абсурда е и банката " Голдман Сакс ".

Гневът на малайзийците от това плячкосване изигра значима роля в изненадващото изборно проваляне през 2018 година на водената от Разак коалиция, която управляваше от 2009 година

Присъдата обаче е тестване за правовата страна в Малайзия, защото партията на Разак още веднъж взе властта през март след рухването на реформаторска коалиция. Някои се притесняват, че промяната на властта може да засегне изхода на правосъдното дело, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР