Бившият премиер на Македония Никола Груевски нито е искал български

...
Бившият премиер на Македония Никола Груевски нито е искал български
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Никола Груевски нито е искал български паспорт, нито му е издаван такъв

Бившият министър председател на Македония Никола Груевски нито е желал български паспорт, нито му е издаван подобен. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на брифинг след среща с премиера на Македония Зоран Заев.

„ Длъжен съм да опровергая една подправена вест – някогашният министър председател Груевски нито е желал издаване на паспорт, нито му е издаван подобен. Tова е 100% подправена вест “, изясни Борисов.
 Борисов Заев  Борисов Заев  Борисов Заев
В началото на декември ще създадем откриването на автомагистрала „ Струма “, която ще е подготвена в частта Сандански – Кресна, сподели министър-председателят.

„ По инфраструктурата сме говорили и преди, движат се нещата. Благодаря, че през днешния ден дойдохте с останалите сътрудници, тъй като това е значимо за бъдещето на цяла Европа, защото цифровата стратегия на Европейската комисия е от голямо значение за повдигането на цифровата инфраструктура в района и изобщо за предоставяне опция на започващите предприятия на всички места да вдигнат и Брутният вътрешен продукт. Това е една доста съвременна и огромна опция за изява на нашите надарени ИТ експерти в района “, сподели още Борисов.

Той уточни, че при започване на декември двустранното междуправителствено съвещание ще бъде съчетано и с откриването на Автомагистрала „ Струма “, която по думите му ще е подготвена в частта Сандански – Кресна. „ Говорихме и с нашия началник на митниците. Вече на уеб страницата има публичните поръчки и избора за реализатори, с цел да може да разтеглим граничните пунктове и да дадем опция за по-бързо прекосяване “, разяснява още българският министър председател.

Борисов изрази вяра, че съседите на България да станат сътрудници и в НАТО и Европейски Съюз. „ Защото това е добре и за Македония, добре е и за нас. Надявам се и казусът сред Гърция и Македония за името да бъде решен, с цел да може всички страни в района да създадем съгласуваност във всяка една сфера – архитектура, просвета, обучение, пътна инфраструктура. И да дадем опция на нашите нации да вършат бизнес, да пътуват, да вървят на туризъм и да се опознават все по-добре “, изясни той.

„ На паметника на полковник Каварналиев и на постамента, който е изработен, още през днешния ден ще бъдат издадени чертежите. За да може защото самият монумент е в България, по-късно да го сложим и да почетем това, което е направил. Това е значимо, с цел да може всички наши съперници, които настояват надали не сме се отказали от историята, да видят, че е тъкмо противоположното – двете страни имат толкоз доста история и имаме да се хвалим с нея доста “, сподели още Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР