Бившият премиер на Косово Албин Курти подписа днес петиция, лансирана

...
Бившият премиер на Косово Албин Курти подписа днес петиция, лансирана
Коментари Харесай

Петиция на Курти с искане за нови избори

Бившият министър председател на Косово Албин Курти подписа през днешния ден петиция, стартирана от неговата партия Движение Самоопределение, с искане за предварителни избори. Курти прикани жителите в цяло Косово да подпишат петицията, оповестява „ Газета Експрес “.
„ Изборите са нашата политическа цел, тъй като е нарушен демократичния принцип. Призовавам всички жители да подпишат петицията на площадите в съответните им градове “, написа Курти във Фейсбук.
Парламентът на Косово гласоподава през вчерашния ден за новото държавно управление отпред с Авдулах Хоти от Демократичен съюз на Косово (ЛДК). През март Народното събрание смъкна държавното управление на Курти след сполучлив избор на съмнение, провокиран от неговия някогашен съдружен сътрудник ЛДК.
Късно нощес Курти съобщи, че новоизбраното държавно управление е нелегитимно, защото е образувано в резултат на нелегално решение на Конституционния съд. Той акцентира, че няма да съобщи ръководството на човек, който е уволнил.
Хоти беше вицепремиер в държавното управление на Курти, който го уволни незабавно след гласувания на 25 март избор на съмнение против кабинета.
Веднага след встъпването си в служба Хоти свика съвещание на новото държавно управление, на което показа целите на ръководството. Той очерта като съществени тематики битката с ковид, икономическото възобновяване, поемането на водещата роля в разговора със Сърбия и укрепването на връзките с задграничните сътрудници.
Новият министър председател даде обещание цялостна бистрота в работата на кабинета си и „ по-различен дискурс както вътре в държавното управление, по този начин и по отношение на опозицията, гражданското общество и медиите ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР