Бившият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон попита, защо ЕС не

...
Бившият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон попита, защо ЕС не
Коментари Харесай

Пучдемон: Ако Косово, Албания и Северна Македония могат, защо ние не?

Бившият министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон попита, за какво Европейски Съюз не би приел самостоятелни Шотландия и Каталуния за свои членове, в случай, че към този момент „ договаря с Косово, Северна Македония и Албания ”.
Именно Прищина подписа Споразумение за стабилизиране и асоцииране с Европейски Съюз, а Албания и Северна Македония не получиха „ зелена светлина ” от Евросъюза за начало на договарянията по присъединение.
„ Казаха ни, че приемането на Шотландия, Каталуния и Фландрия би било доста мъчно. Бихме могли да приемем това, само че в това време Европейски Съюз е с наклонност да усили броя на държавите-членки от 28 на 30 или даже 32 ”, акцентира Пучдемон в изявление за телевизия РТ.
Бившият ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи по-рано, че не би било допустимо да се управлява Евросъюз, в който влизат 98 страни, което ще се случи, в случай че на Каталуния ѝ бъде разрешено да прави, каквото изиска.
Пучдемон твърди, че Европейски Съюз може да бъде функционираща общественост с богато и щастливо население, даже в случай че е формирана от дребни страни.
Според него, области, които желаят да се отделят, какъвто е казусът с Каталуния, не би трябвало да бъдат третирани друго, „ единствено тъй като в някакъв миг в предишното са били сложени граници ”.
„ Тези, които основават картите, ще би трябвало да ги трансформират неведнъж, защото, за благополучие, границите се трансформират. Желанието ни е тези промени да не се правят в резултат на война, подписване на бракове сред кралски фамилии и колонизиране, а според волята на народа ”, съобщи Пучдемон.
Той счита, че мирната битка за самостоятелност, водена от неговите последователи, би трябвало да бъде приветствана.
В противоположен случай, хората с едни и същи стремежи ще видят, че „ единственият метод за реализиране на самостоятелност са войните и въоръжените конфликти, последвани от интервенция на интернационалната общественост, какъвто беше казусът с Югославия ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР