Бившият премиер на Израел Ехуд Барак обвини наследника си на

...
Бившият премиер на Израел Ехуд Барак обвини наследника си на
Коментари Харесай

Експремиер на Израел намекна, че Нетаняху може да последва съдбата на Чаушеску

Бившият министър председател на Израел Ехуд Барак упрекна наследника си на поста Бенямин Нетаняху, че подражава на румънския деспот Николае Чаушеску и загатна, че може да го споходи същата орис , предизвиквайки обвинявания в подбудителство към принуждение, оповестяват израелските медии.

Барак, който е чест и изострен критик на Нетаняху, упрекна премиера в прокарването на корупционно законодателство, единствено с цел да обезпечи политическото си оцеляване, сравнявайки го с румънския комунистически деспот, който беше пропъден от властта при по време на протестите през 1989 година и бързо беше екзекутиран.

 Нетаняху за единадесети път разпитван от полицията за корупция
Нетаняху за единадесети път разпитван от полицията за корупция

Той е разследван по случая Bezeq, прочут като 4000

" Моралният разпад на Нетаняху сътвори закони, чиято единствена цел е да оказват помощ на държавното управление да избегне свадите, свързани с корупция, подкупи и нарушение на доверието, в които е подозирано ", посочи Барак в тирада в Тел Авив.

" Това е израз на морална деградация, която не работи за положителното на жителите, а за послушание на явно подкупен водач. Това припомня повече за Елена и Николае Чаушеску, в сравнение с за общество за образец или светлина за народите ", добави някогашният министър председател на Израел.

" Страната, която го докара на власт, е тази, която ще смъкна от власт този, който унищожава страната и нейните жители ", подчертал още Барак.

В отговор на речта, от партията " Ликуд ", чийто водач е Нетаняху, разясниха, че някогашният министър-председател " подбужда убийството " на премиера.

 Съпругата на Нетаняху упрекната в машинация
Съпругата на Нетаняху упрекната в машинация

Тя е упрекната в систематична машинация в размер на стотици хиляди шекела

Нетаняху понастоящем е обвинен по три случая за корупция, макар че не са му повдигнати обвинявания. Редица закони, които бяха признати неотдавна, се преглеждат като опит да го защитят от следствията, като да вземем за пример законодателство, което ще попречи на полицията да разгласява рекомендации за привличане под отговорност на обвинени.

Чаушеску властваше над Румъния с стоманен пестник в продължение на десетилетия до 1989 година, когато насилствени митинги против корупцията на властта го принудиха дружно със брачната половинка му Елена да избягат от Букурещ в края на декември 1989 година

Те бяха екзекутирани на 25 декември, откакто бяха хванати от бойци, лоялни на краткотрайното държавно управление.

Барак, за който се счита, че има желания да се завърне по върховете на политическата власт, в предишното гневно разкритикува Нетаняху поради следствията за корупция и го прикани да се отдръпна.

В отговор на офанзивата на " Ликуд ", Барак загатна в " Туитър " за обвиняванията, че Нетаняху е взел участие в подбудителство на принуждение преди покушението през 1995 година на тогавашния израелски министър председател Ицхак Рабин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР