Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони обяви, че ще се

...
Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони обяви, че ще се
Коментари Харесай

Берлускони не се отказва, впуска се в битката за Европейски парламент

Бившият министър председател на Италия Силвио Берлускони разгласи, че ще се кандидатира за изборите за Европейски парламент през май, като за първи път се бори за обществена служба от 2013 година насам, когато беше приет за отговорен за данъчни измами, оповестява " Ройтерс ".

82-годишният Берлускони, огромен медиен магнат и податлив към кавги дясноцентристки политик, беше изключен от италианския сенат (горната камара на италианския парламент) и му беше неразрешено да заема пост след присъдата му за рушвет.

Забраната обаче беше анулирана през май предходната година, което му разреши да се завърне към изборните битки.

 Берлускони поддържа Салвини за министър председател на Италия
Берлускони поддържа Салвини за министър председател на Италия

Напълно ще спазят споразуменията и лоялно ще поддържат опитите на Салвини

" На моята зрелост взех решение от възприятие за отговорност да отида в Европа, която страда от липса на дълбока международна визия ", посочи Берлускони пред последователи по време на посещаване на средиземноморския остров Сардиния.

След като съвсем несъмнено той ще е лидер на листата на партията си " Форца Италия ", това ще увеличи видимостта му измежду италианското общество и съвсем несъмнено ще подсигурява избирането му . Но няма гаранция, че откакто е спечелил място като евродепутат, той ще прекара доста време в Брюксел, в случай че въобще се захване с това.

 Движение „ Пет звезди” упрекна Берлускони във връзки с Коза ностра
Движение „ Пет звезди ” упрекна Берлускони във връзки с Коза ностра

На 4 март Италия ще организира парламентарни избори

Италианските политически водачи постоянно вземат участие в евроизбори, единствено с цел да се съсредоточат върху вътрешната политика след изборите.

Един от най-големите политически кавги, белязали кариерата на Берлускони, се случи точно в Европейския парламент през 2003 година, когато в качеството си на министър председател съпостави немски народен представител с охранител от нацистки концентрационен лагер.

Берлускони съобщи, че е и скал да се кандидатира, с цел да се бори с Движение " Пет звезди ", което образува съдружно държавно управление с обичайния съдружник на милиардера, крайнодясната " Лига ".

" Трябва да сменим това държавно управление , което включва Движение " Пет звезди ", което е ръководено от хора, които нямат опит и са некомпетентни ", акцентира предприемачът, допълвайки: " Алиансът (с " Лига " ) не е натурален и не считам, че ще продължи дълго. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР