Бившият премиер Иван Костов спечели дело срещу Националната агенция по

...
Бившият премиер Иван Костов спечели дело срещу Националната агенция по
Коментари Харесай

Съдът показа тормоза на НАП срещу Иван Костов

Бившият министър председател Иван Костов завоюва дело против Националната организация по приходите (НАП) за инспекционен акт, с в началото е махленски за неплатени налози за няколко десетки хиляди лв., написа. Пълната данъчна проверка на Костов е разпоредена в края на 2018 г. Проверени са неговите приходи за интервала 2012-2017 година, само че приходите и разноските са изчислени изцяло случайно в негов ущърб, излиза наяве от решението на Административния съд в София (АССГ).

Сагата на Костов с данъчните продължава 5 години. Решението на АССГ не поставя точката, защото то може да бъде атакувано и пред Върховния административен съд. 

От правосъдния акт се вижда, че данъчните не са признали заем на Костов и брачната половинка му към компанията на щерка му Мина Костова, не са взели поради притежавани от него суми преди началото на проверката. Голяма част от спестяванията и вложенията на някогашния министър председател са вкарани в графата необясними доходи, в това число пари на бащата на Костов. Крайният резултат е, че през 2019 година Национална агенция за приходите желае от някогашния министър председател заплащането на повече от 31 000 лв. налози и 11 000 лв. лихви.

По същото време на данъчен тормоз бе подложен и неуместният за статуквото Лозан Панов, тогава ръководител на Върховния касационен съд. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР