Бившият премиер Иван Костов смята, че политиците в ЕС измислят

...
Бившият премиер Иван Костов смята, че политиците в ЕС измислят
Коментари Харесай

Европа измисля политически критерии за влизането на България в еврозоната, смята Иван Костов

Бившият министър председател Иван Костов счита, че политиците в Европейски Съюз измислят несъществували до момента и незаписани на никое място политически критерии за присъединението на България към еврозоната. В същото време съгласно него сегашният миг е своевременен за напъните на България да се придвижи към по този начин наречената чакалня на еврозоната, известна като механизма ЕРМ 2.

Пред телевизия On Air Костов цитира посочените от еврокомисаря по стопанската система Пиер Московиси условия като усилване на стопанската система, привличането на повече частни вложения, възстановяване на условият ана пазара на труда и решение проблемите на неравенството за влизане на България във валутния съюз. Тези спомагателни условия на никое място не са записани, уточни Костов. Допълни, че изискванията на пазара на труда в България са по-добри от тези във Франция. Даде образец и с Литва, която не е отговаряла даже на формалните условия за участие в еврозоната, когато е била поканена да влезе.

Целта на тези спомагателни условия е политически да бъде спряна страна, която извършва измеримите условия, счита Костов.

В разбор на процесите на приватизация, почнали в България в средата на 90-те години на предишния век, Костов уточни, че нормално не се взимат поради пасивите на държавните предприятия тогава, част от които са в основата на банкрута на 15 банки по време на банковата рецесия в оня интервал. Посъветва да се видят данните на Българска народна банка и на Национален статистически институт, с цел да се оцени вярно какво е било положението на държавните сдружения.

За интервала на своето ръководство разгласи, че от приватизирани 70 предприятия единствено две не са оживели след това.

За обстановката сега някогашният министър председател проучва, че е обезпокоен от това, че в сърцевината на българския спор е вкарано отрицателното отношение към частната благосъстоятелност и към нейната цялост.

България става несигурна страна за вложения. Това е отрова, която прониква в дълбочинната тъкан на обществото, което го прави некомпетентно да посрещне провокациите. Такова общество не може да върви напред, тъй като у него е разрушено доверието, проучва Костов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР