Бившият премиер и ексминистър на отбраната Стефан Янев изпълни първата

...
Бившият премиер и ексминистър на отбраната Стефан Янев изпълни първата
Коментари Харесай

Стефан Янев извървя първата стъпка за създаване на партия Български възход

Бившият министър председател и ексминистър на защитата Стефан Янев извърши първата наложителна стъпка за основаване на бъдещата му партия " Български напредък “. В четвъртък той събра предприемчив комитет, с цел да бъде призната учредителна декларация на групировката.

Следващата стъпка е да се организира и учредително заседание с най-малко 500 души, което да одобри правилник и да избере управление на партията. Очаква се това да стане в края на май или началото на юни. След това групировката би трябвало да събере най-малко 2500 членове и да внесе документите си в Софийския градски съд и, в случай че всички законови условия са спазени, тя ще бъде включена в Регистъра на политическите партии.

По закон в събралия се в четвъртък предприемчив комитет би трябвало да има минимум 50 души с изборни права. В инициативния комитет на Янев предстоящо влиза дясната му ръка Ралица Симеонова, която беше част от екипа му и в Министерството на защитата и координира новия политически план.

На масата до Янев застанаха някогашният районен министър Виолета Комитова, ректорът на Университета по хранителни технологии в Пловдив и някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" проф. Пламен Моллов, някогашният зам.-министър на енергетиката в служебните държавни управления Георги Самандов, Данчо Бончев – консултант в Министерския съвет по време на служебните държавни управления и Николай Коев, който беше медиен консултант по време на служебните държавни управления. В инициативния комитет е и изпълнителният шеф на Борда по туризъм и някогашен народен представител от " Патриотичния форнт “ (ВМРО и НФСБ) Поли Карастоянова.

Янев реши да прави личен политически план, откакто при започване на март беше освободен от поста министър на защитата, тъй като настояваше да не се употребява думата " война " за нахлуването на Русия в Украйна, а да се придържаме към казаното от Путин, че това е " военна интервенция ". След това той се разгласи и против това България да изпраща военна помощ на Украйна, като пази проруската теза, че с сходен ход страната ни ще се включи във войната.

" Създаваме една нова, смислена и потребна за обществото групировка. Днес слагаме ново начало, което се надявам да е ново начало за българската политика. Това ще бъде групировка, която ще е покрай хората, която ще работи за хората “, съобщи Янев по време на събранието на инициативния комитет.

По думите му днешното събитие не е самоцел. " Не го вършим тъй като търсим популярност или авторитет, всички сме потвърдени експерти в своите области. Правим всичко това, тъй като не ни оставиха различен избор. Спасението по настрана не е решение. Време е да стартираме да мислим повече за нашето на следващия ден “, сподели още той.

По думите му " Български възход” не е следващата партия, а достоверна групировка, която ще бъде " мост сред жителите и органите на държавната власт “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР