Бившият премиер Бойко Борисов, пресаташето му Севделина Арнаудова и бившият

...
Бившият премиер Бойко Борисов, пресаташето му Севделина Арнаудова и бившият
Коментари Харесай

Борисов, Арнаудова и Горанов се явиха на разпит в прокуратурата


Бившият министър председател Бойко Борисов, пресаташето му Севделина Арнаудова и някогашният министър на финансите Владислав Горанов на разпит в прокуратурата.

Тримата бяха задържани преди 10 дни. Стояха в ареста 24 часа, след което прокуратурата отхвърли да им повдигне обвинявания и разпореди следствието на следствието.

Първи беше свикан някогашният министър председател Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ даде показания по формираното досъдебно произвеждане за изнудване, за което беше арестуван от Министерство на вътрешните работи преди близо две седмици.

Престоят му в следствения отдел продължи към 45 минути. Той отхвърли да разяснява разпита, с претекста, че е подписал декларация. Коментира, обаче дейностите на държавното управление.

„ Докато се тълпите тук – към този момент милиард и половин (б.р. дълг) за по-малко от 30 дни. В същото време – меморандум за милиарди с неразбираеми компании, подписан в Гранитна зала на Министерски съвет “, разяснява Борисов.

Час по-късно на разпит беше свикан и някогашният финансов министър Владислав Горанов. За трети път давал същите показания. По думите му министър председателят Кирил Петков е инициирал арестите.

„ Свидетелят Петков взе участие в опит за почистване на сметки с опозицията в миг, когато има надалеч по-големи рецесии в страната “, съобщи Горанов.

Последна на разпит влезе пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

“Спрях единствено от почитание към вас, с цел да ви кажа, че не мога да приказвам, тъй като съм подписала декларация да не оповестявам обстоятелства “, съобщи тя.

Бившият министър председател разяснява и изказванията на финансовия министър Асен Василев, че шефът на „ Инса ойл “ Георги Самуилов му се е оплаквал от напън от страна на Делян Пеевски и Бойко Борисов.

„ Никога… Г-н Самуилов, в случай че знае нещо, да го каже “, съобщи някогашният министър председател.

В мнение от " Инса ойл " заявават, че „ нито в предишното, нито в този момент ще разрешат да бъде оказван напън върху компанията, както от политически фигури по този начин и от държавни институции. “

По мотив изказванията на някогашния министър председател за взети милиарди левове външен дълг от държавното управление, от финансовото министерство обявиха, че държавният дълг е намалял през март, макар че държавното управление е изтеглило 1 милиарда лева, то е направило погашения за остарял дълг от над 2,5 милиарда лева

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР