Бившият премиер Бойко Борисов отправи критики към управляващите по време

...
Бившият премиер Бойко Борисов отправи критики към управляващите по време
Коментари Харесай

Борисов отговори на Петков: И ние имаме списък, в него са Асен Василев и Стефан Янев

Бившият министър председател Бойко Борисов насочи рецензии към ръководещите по време на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Сливен

„ Просто желая хората да могат да съпоставят какво сме правили ние и какво се прави сега, макар пропагандата. И въпреки всичко да предупредим – както преди 7-8 месеца предупредихме за „ Руменрадевата зима “ за цените, инфлацията, обедняването. Факт ли е? Факт. Сега желая да предупредя, че в случай че тези хора продължат да ръководят по този метод, теглейки доста милиарди, като пристигна идващият бюджет през ноември ще сме стигнали таваните на задълженията “, разяснява Борисов, който приказва след изявленията на Десислава Танева, Делян Добрев и Томислав Дончев.

„ Това е все едно семейство да вземе пари назаем от комшиите и да си изкара хубаво лятото. След това има два шанса – или да го бият, или да си вземе самолета и да избяга. Като виждам, те не са куражливи да стоят като нас. Досега каквото сме предизвестили, все е ставало “, сподели Борисов.

Той сподели разнообразни графики, сравняващи, сравняващи инфлацията в страната по време на ръководството на ГЕРБ и тази, която е достигната при сегашния кабинет. Борисов сподели и съпоставяне на потока на директните задгранични вложения. „ Президентът Радев сподели, че в резултат на корупциите те били намалели. Сега има с 50% по-малко. Не е лицеприятно, дразнещо е - разбирам. Но е реалност. Ние сега агитираме нашите хора - за какво би трябвало да сме горди, с вдигнати глави ", сподели някогашният министър председател.

Той съобщи, че клопката, който държавно управление залага с задълженията за милиарди, е голям.

„ Сега нямаме никаква упоритост да влизаме в ръководството поради основания безпорядък. Следващите по какъв начин ще се оправят? Първо би трябвало да понижат всички тези обществени разноски, да компенсират ток и газ. Всяко последващо държавно управление непосредствено в техния капан “, сподели той.

Лидерът на ГЕРБ благодари на посолството на Съединени американски щати в България за това, че по-рано през днешния ден оповести повода, заради която се е забавила доставката на изтребителите F-16 - пандемията от COVID-19.

„ Румен Радев към този момент не знае какво да каже, толкоз е обезверен, уверен съм. Може да не се харесваме, само че си обичаме страната. Не може да му е прелестно това, което се случва, само че тъй като няма какво да каже през вчерашния ден упрекна мен персонално и държавното управление ми за самолетите Ф-16 ", сподели Борисов.

Той цитира изказването на посолството, съгласно което забавянето на доставките на изтребителите се дължи на пандемията от COVID-19.

Борисов настоя в бюджета депутатите да гласоподават парите и за втората част, с цел да може да се окомплектова една цяла ескадрила по този начин, както е била заложена в проекта.

Той акцентира, че договорите за самолетите са сред държавното управление на България и държавното управление на Съединени американски щати.

„ Има чисто справедливи фактори, които забавиха самолетите. Ние, с цел да сме първи, платихме 100% половината от сумата, с цел да може настоящето държавно управление да не се оправдава, че видите ли, няма пари. Платихме дълга на КТБ, дълга на съветските реактори, неизплатените пари на американските централи. 6 милиарда и 800 милиона влязохме в задължения. Не е прелестно “, разяснява някогашният министър председател.

По отношение на листата с имена, възложен от Кирил Петков на Прокуратурата, Борисов съобщи, че ще се отнесе шеговито и показа на собствен ред лист, направен от младежката конструкция на ГЕРБ.

„ Госпожа Лена Бориславова извънредно доста я одобрявам като експерт. Тя сподели, че описът е от Гугъл. Моите младежи и девойки взели, че също създали лист от там. На първо поставили Асен Василев. То написа страшни работи. След това Янев. Не ми се чете “, сподели Борисов.

„ Затова Кирил Петков желае да постави свои хора в прокуратурата. Занасяш листата на опозицията – професори и министри, прокурора да ги прибера в пандиза. Така е било и през 1944-45 година – по лист са изтрепали цвета на нацията “, разяснява водачът на ГЕРБ.

„ Ако това е правосъдна промяна - да сложиш свои хора в Министерство на вътрешните работи и прокуратурата и най-после да извадиш от Гугъл е несериозна работа. Жалко, че това лишава голям запас от медийното време ", сподели още Бойко Борисов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР