Бившият премиер Бойко Борисов отказа да коментира за какво е

...
Бившият премиер Бойко Борисов отказа да коментира за какво е
Коментари Харесай

Борисов след разпита: Докат журналистите се тълпите тука, правителството тегли половин милиард |

Бившият министър председател Бойко Борисов отхвърли да разяснява защо е бил питан в Софийската градска прокуратура по образуваното досъдебно произвеждане, откакто беше задържан от Министерство на вътрешните работи по обвиняване в рекет против хазартния необут Васил Божков. От думите му се разбра, че медиите извършват поръчки, а държавното управление взема милиарди отговорности, до момента в който се вие пушилката с разпита му.

Разследването стартира след, финансовия му министър Владислав Горанов и пиара му Севделина Арнаудова на 17 март по необходимост за изнудване. Същата вечер министър председателят Кирил Петков написа във фейсбук " Няма никой над закона ". По-малко от 24 часа по-късно тримата бяха пуснати на независимост. А акцията на Главна дирекция " Национална полиция " стана мотив за взаимни обвинявания сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Заради обвиняванията на прокуратурата, че ведомството на Бойко Рашков не си е свършило работата и е опорочило следствието, Борисов бе привикан наново за пояснения. Разпитани ще бъдат и Горанов и Арнаудова. 

Днес Борисов дойде с юриста си Менко Менков в 14:30 ч, само че нито на влизане, нито на излизане пожела да разяснява разпита. Само подсети, че е подписал декларация да не разгласява информация.

" За какво ме питали ли? Че докат се тълпите тука, още съобщи държавното управление. Миналата седмица половин милиард, по предходната половин милиард и вие докат се тълпите тука, към този момент 1,5 милиарда за трийсе дни. В същото време меморандум за милиарди с неразбираеми компании, подписани в Гранитна зала на Министерския съвет. А вие прелестно знаете, че след сходни разпити се подписват заявления за неразпространение на това, което се приказва (в СГП - бел. ред.). Така че благодаря, че сте пристигнали, да видиме дали в новините ще има за новия половин милиард. И единствено за 30 дни милиард и половина нови задължения, с три пъти по-високи лихви. Тези лихви ще надминат половин милиард за година единствено. В петък Министерски съвет, в Гранитна зала, в наличието на Кирил Петков се подписа за милиардна договорка меморандум. Оправданието на Асен Василев през вчерашния ден по Нова тв беше, че той не трябвало да ревизира, щото имало човек от американското посолство. А службите къде са? Те не ревизират ли? "



Очевидно водачът на ГЕРБ има поради меморандума с Gemcorp за 1 милиарда $ вложения. Миналата седмица имаше изказвания, че зад компанията стоят капитали на руски олигарх. От фонда отхвърлиха. Вчера вицепремиерът и финансов министър Асен Василев сподели, че дружно с хора на фонда имало и представители на американското посолство, с цел да има гаранция. 

Бойко Борисов отхвърли да разяснява казаното от финансовия министър, че притежателят на " Инса ойл " Георги Самуилов е бил заставен да дава подкупи на него и депутата Делян Пеевски. Самуилов бе създателят на сигнала до основния прокурор против Асен Василев. Преди дни първи, че има досъдебно произвеждане против Василев за закононарушение по работа. И описа, че в сигнала е разказана среща сред Самуилов и вицето. 

" Г-н Самуилов, в случай че знае нещо, да излезе и да го каже ", съобщи сбито Борисов през днешния ден.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР