Бившият премиер Бойко Борисов остро нападна президента Румен Радев и

...
Бившият премиер Бойко Борисов остро нападна президента Румен Радев и
Коментари Харесай

Борисов нападна Радев за провалената ваксинация и починалите от ковид

Бившият министър председател Бойко Борисов остро атакува президента Румен Радев и служебното държавно управление поради неуспеха на имунизационната акция и многото жертви на коронавирус в страната. " Тук ще видите - без ваксина в магазин не може да влезеш да напазаруваш. Всичко е отворено, само че всички съблюдават ограниченията ", произнесе се той от Любляна, където бе през вчерашния ден за среща на водачите на ЕНП.

" В България единствено днес (във вторник, бел. ред.) 178 индивида се придвижиха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този неуспех, наименуван Кацаров. За тези хора 178 души е нищо. Представете си паднал аероплан със 178 индивида каква покруса щеше да е. В България всеки ден... Деца почиват... Никакви ограничения, никакви реакции. Под 20% е имунизацията. Държава няма и всеки е оставен в случай че оцелее ", продължи тирадата си по тематиката Борисов. Той комфортно не помни, че тъкмо по време на неговото ръководство страната реализира рекордната смъртност от коронавирус, както и че тъкмо държавното управление на ГЕРБ има съществена " заслуга " за липса на съответна имунизационна тактика, неспазването на мерките и разцвета на антиваксърите в страната.

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов на собствен ред атакува Борисов поради думите му за умрелите, които са се пренесли в по-добър свят от този на Радев. " Добре, бе хора - какъв човек би трябвало да си, с цел да кажеш нещо сходно?! Първо, какъв човек би трябвало да си, с цел да си го помислиш, а по-късно и да го кажеш? ", написа. И напомни по какъв начин " същият този човек оферираше на Цветанов да даде телешки пържолки на кучето, което откри горкото убито момиче от Перник ". 

СТАТИСТИКА

2866 са новите случаи на коронавирус в страната към 00:00 часа на 6 октомври. Те са открити с 25 165 теста, т.е. позитивните проби са 11,38 на 100. Така дейните случаи сега са 47 858. 87.40% от случаите за деня са на хора, които не са имунизирани (за имунизирани системата приема хора със приключен имунизационен курс).

Като излекувани са отчетени 2029 души.

5223 пациенти с коронавирус са в болница, като 460 от тях са в интензивно поделение. На седмична база 3,65% от постъпилите в интензивните отделения са имунизирани. Новопостъпилите в болница са 686 души. 91.40% от тях не са имунизирани.

104 души са умряли през последното денонощие, като 96.15% от тях не са били имунизирани. Така броят на жертвите на коронавирус у нас стига 21 320.

На седмична база доказаните случаи на коронавирус в страната се се увеличили с над 21%.

Едва 7412 дози ваксини са сложени за последното денонощие. Така имунизираните са 1 345 602. Хората, които са си сложили и бустерна доза са 2705.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР