Бившият премиер Бойко Борисов, ексфинансовият министър Владислав Горанов и пиарката

...
Бившият премиер Бойко Борисов, ексфинансовият министър Владислав Горанов и пиарката
Коментари Харесай

Борисов, Горанов и Арнаудова са на разпит днес

Бившият министър председател Бойко Борисов, ексфинансовият министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова ще бъдат разпитани през днешния ден от Софийската градска прокуратура по делото за изнудване на хазартния предприемач Васил Божков. Разследването за изнудването бе инициирано от Министерство на вътрешните работи на 17 март, когато бяха арестувани Борисов, Горанов и Арнаудова. Ден по-късно те бяха пуснати без обвинявания, а прокуратурата разгласи, че Министерство на вътрешните работи е позволило доста нарушавания и е опорочило следствието.

Вътрешният министър Бойко Рашков и министър председателят Кирил Петков пък упрекнаха прокуратурата, че саботира следствието и отхвърля да ревизира изказванията на Васил Божков, че е давал големи подкупи на Борисов. Според Рашков Божков и Борисов би трябвало да бъдат разследвани като част от една и съща проведена незаконна група.

Показания по делото като очевидец би трябвало да даде и самият Божков, за който най-накрая прокуратурата се сети, че може да разпита като очевидец посредством видеоконферентна връзка. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР