Бившият премиер Бойко Борисов е обискиран и задържан в Банкя

...
Бившият премиер Бойко Борисов е обискиран и задържан в Банкя
Коментари Харесай

Бойко Борисов - задържан. ГЕРБ: Това е Гестапо!

Бившият министър председател Бойко Борисов е обискиран и арестуван в Банкя в границите на интервенция на ГДНП. Това настояват от Министерство на вътрешните работи.

Според информации от щаба му той единствено е обект на полицейски претърсвания. Дошли са 10 служители на реда пешком.

Проверяват се и са арестувани още Владислав Горанов, Менда Стоянова и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова, твърди вътрешното ведомство.

Арнаудова обаче подвигна телефона и сподели пред Клуб Z:

Не сме задържани. Има единствено претършуване и изземване, търсят документи, свързани с възможна връзка сред Васил Божков, Бойко Борисов и Владислав Горанов.

В този миг претърсващата полицайка й направи заблежка, че й пречи.

Няма никой над закона!, написа във фейсбук профила си Кирил Петков.



Според публично известие на Министерство на вътрешните работи висчки те са арестувани по отношение на измами с евросредства:

" В ход е огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България.

Извършват се претърсвания и изземвания на доста адреси. Към момента са арестувани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова.

Действията не престават ", пишат от вътрешото министерство.

Акцията по изумителен метод съответствува с визитата на европйския прокурор Лаура Ковеши у нас. Очевидно дейностите са подхванати " по неотложост " от Министерство на вътрешните работи и българската прокуратура най-вероятно не е била осведомена.

Произнесе се и Васил Божков, който евентуално е в Дубай. В написанто се твърди, че е давал показания пред европрокуратурата:

2 години Гешев правеше всичко допустимо да отърве съратниците си, откакто дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България.

След сигнала ми и показанията пред европейската прокуратура от последния месец, през днешния ден най-сетне арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината постоянно става ясно.

Пред дома на Борисов в Банкя се събраха младежите от ГЕРБ, някогашни министри и разпознаваеми лица от партията - като Томислав Дончев, Даниел Митов, Тома Биков, Деница Сачева, Лъчезар Иванов, Десислава Атанасов, Костадин Ангелов.

Томислав Дончев обвърза, че " министър-председателят изпрати полиция в дома " на Борисов, откакто по неговите апели не отишъл в Народното събрание. Случващото се " има темперамент на политическа принуда ".

Според Даниел Митов - това било " по-скоро Гестапо, откокото каквото и да било друго ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР