Бившият председател на съвместните ръководители на щаба генерал Мартин Демпси

...
Бившият председател на съвместните ръководители на щаба генерал Мартин Демпси
Коментари Харесай

Втори топ генерал обясни на Тръмп, че е безумно да хвърля армия срещу протестиращи

Бившият ръководител на взаимните ръководители на щаба военачалник Мартин Демпси съобщи пред Националното публично радио, че забележките на президента Доналд Тръмп са " доста тревожни " и " рискови ", оповестява БиБиСи.

В понеделник президентът заплаши, че ще разположи военните, с цел да " реши бързо " митингите, в случай че щатите не съумеят да работят.

" Идеята президентът да поеме отговорността за обстановката, употребявайки военните, ме тревожи . Идеята военните да бъдат призовани да преобладават над обстановката и да угнетен това, което в по-голямата си част са мирни митинги - признаваме, че някои опортюнистично ги трансфораха в принуждение - и военните някак да влязат и да успокоят това състояние е доста рисково съгласно мен ", съобщи ген. Демпси в рядко обществено изявление.

Ген. Демпси е най-висшият боен офицер в Съединени американски щати при някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама, 2011-2015 година

Критиката му идва ден, откакто военачалник Джим Матис, някогашният министър на защитата на Тръмп , подлага на критика президента, заявявайки, че съзнателно предизвика разделяне .

По-рано същия ден актуалният министър на защитата на Тръмп Марк Еспер също се изрече . Той сподели, че потреблението на армията за справяне с размириците в цялата страна ще бъде ненужно на този стадий, в забележки, за които към този момент се знае, че провокираха неодобрение в Белия дом . По късно той промени мнението си, само че Тръмп обмисляше да го уволни .
 Тръмп желае да уволни Еспър поради различия с прилагане на армията против протестиращи
Тръмп желае да уволни Еспър поради различия с прилагане на армията против протестиращи

Но не желае преструктуриране в държавното управление преди президентските избори

" Ако град или щат откажат да подхващат дейностите, които са нужни за отбрана на живота и имуществото на техните поданици, тогава ще разположа военните на Съединените щати и бързо ще реша казуса ", изясни Тръмп .

Докато той говореше, управляващите използваха мощ, с цел да разпилян основно кротичък митинг до Белия дом, с цел да може президентът да отиде до историческа черква и да се снима, като държи Библия .

До четвъртък следобяд тази зона за сигурност беше доста разширена, като към парковата зона, известна като Елипса, южно от Белия дом, беше сложена висока ограда .

Също в четвъртък умереният републикански сенатор Лиза Мърковски наруши редиците, като съобщи, че не е сигурна дали ще поддържа кандидатурата на Тръмп за преизбиране .

В това, което се преглежда като н ай-откровената рецензия към президента от страна на сенатор в неговата лична партия , Мърковски сподели пред " Вашингтон поуст ": " Мисля, че думите на ген. Матис са правилни, почтени и нужни. "

Малко по-късно Тръмп съобщи, че и нея ще в профил и ще предприеме акция за изхвърляне на сенатора от Аляска от поста й , когато тя би трябвало да бъде определена за преизбиране през 2022 година.
 Генерал Матис е ужасяващ от Тръмп, а президентът се радва, че го е
Генерал Матис е ужасяващ от Тръмп, а президентът се радва, че го е " уволнил "

Матис упрекна Тръмп в корист с власт, разцепление и липса на водачество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР