Бившият председател на румънския парламент Валериу Згоня беше осъден на

...
Бившият председател на румънския парламент Валериу Згоня беше осъден на
Коментари Харесай

Румъния осъди бивш парламентарен шеф на 3 г. затвор

Бившият ръководител на румънския парламент Валериу Згоня беше наказан на 3 години отнемане от независимост за търговия с въздействие, заяви електронното издание " Романия инсайдер ". Присъдата, която е произнесена от съд в Букурещ, не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд. Съдиите взеха решение също да замразят активи на Згоня на обща стойност към 13 000 eвро.  По време на съдебното съвещание Згоня заяви, че е почтен. Той беше началник на Камарата на депутатите в интервала сред юли 2012 година и юни 2016 година

Социалистът Згоня бе упрекнат в търговия с въздействие през януари 2018 г.  Прокурорите от Националната организация за битка с корупцията настояват, че до момента в който е бил ръководител на Камарата на депутатите и зам. ръководител на Социалдемократическата партия, Згоня съдействал за назначението на върховен държавен пост на родственик на някогашния шеф на региона Бузъу Даниел Добрика. Бизнесменът се отблагодарил, като платил туристически пътувания на Згоня и покрил разноски за градежа на вилата му в окръг Ковасна, Трансилвания. Тези услуги прокурорите правят оценка на към 13 000 евро и по тази причина са запорирани активи на тази стойност. 

Валиру Згоня беше изпъден от Социалдемократическата партия през април 2016 година, откакто си разреши да влезе в сблъсък с тогавашния водач Ливиу Драгня. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР