Бившият председател на НС Ива Митева обяви, че Има такъв

...
Бившият председател на НС Ива Митева обяви, че Има такъв
Коментари Харесай

Ива Митева: ПП имат право на втори шанс, но не ни позволяват да им го дадем

Бившият ръководител на Народно събрание Ива Митева разгласи, че " ИТН " " изрично " биха отишли на договаряния с " Продължаваме промяната ", в случай че партията-мандатоносител изпрати публична покана до парламентарната група.

" Имат право на втори късмет, само че те не ни разрешиха да им го дадем. Ние се опитваме, само че те не го желаят. Ние сме отворени към всички и сме доста предвидими като сътрудник. Винаги сме поредни в дейностите си, само че считаме, че честната игра е преди всичко ", беше обяснението ѝ в изявление за bTV.

Коментарът ѝ в " Лице в лице " пристигна три дни откакто Асен Василев беше излъчен за кандидат-премиер от Политическа партия, само че разгласи, че не би разговарял за поддръжка със Слави Трифонов и Тошко Йорданов - изключително откакто те сложиха ултиматум против наличието му в възможен предстоящ кабинет.

Митева реши да показва необикновена до момента примирителност от страна на Има Такъв Народ, като прикани " да стартираме постепенно да вършим обединяването ", " да отстъпи частното и да тръгнем към общото " и " да не търсим единствено врага " - откакто Има Такъв Народ гласоподава за оставка на настоящия кабинет и смъкна ръководителя на 47 Народно събрание Никола Минчев.

Само преди ден Слави Трифонов нападна още веднъж Василев и Петков, като им " пожела откровено " да се " задавят с власт ".

В същото време тя разгласи, че сътрудниците ѝ са афектирани, че ръководителите на " Продължаваме промяната " ги търсят персонално с предложения за диалози, вместо да изпратят публично писмо до парламентарната им група (чийто ръководител е Тошко Йорданов).

" Смятам, че е обидно, когато се обръщат към останалите ПГ като " Демократична България " и Българска социалистическа партия за България и ги канят на диалози като групи, към нас да се обръщат като обособени народни представители. Натискът върху депутати, търсенето на депутати, лъжата се приема като нормалност за разлика от говоренето на истината, последователността в дейностите, спазването на конституцията и законите. Чух от сътрудници, че се употребяват и фамилиите им, търсят се обстоятелства, с които да се уязвят. Приятели и познати, в това число такива, които не са чували дълги години, се появяват и внезапно се сещат за тях и стартират да им звънят ", сподели тя пред bTV.

Митева удостовери, че персонално е потърсена от премиера Кирил Петков с предложение да беседват - от изявлението ѝ стана ясно, че тя е отказала такава среща.

" До нощес всички бяхме единни, уповавам се до последния ден да сме единни ", сподели тя.

Митева призна, че изпитва " горест и отчаяние " от обстоятелството, че даже основният секретар на Има Такъв Народ Виктория Василева реши да се откаже от депутатския си мандат и да напусне групата.

На въпроса за какво Има Такъв Народ позволи толкоз огромно разединение в парламентарната си група, тя регистрира, че е позволена неточност с неналичието на задоволително вътрешна връзка и търсене на допирни точки сред депутатите на партията, само че в това време изрази удивление, че имало " толкоз доста хора с упоритости, които желаят да се изявяват ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР