Бившият председател на Българската академия на науките (БАН) академик Стефан

...
Бившият председател на Българската академия на науките (БАН) академик Стефан
Коментари Харесай

Почина акад. Стефан Воденичаров - бивш председател на БАН и личност с множество ордени

Бившият ръководител на Българската академия на науките (БАН) учен Стефан Воденичаров умря на 75-годишна възраст.

Той става ръководител на Българска академия на науките с 4-годишен мандат на 3 декември 2012 година Бил е зам.-директор и началник научна секция " Технологии и системи за отбрана " в Института по металознание, уреди и технологии " Акад. Ангел Балевски " с Център по хидро- и аеродинамика (ИМСТЦХ) към Българска академия на науките.

Политическата му кариера потегля през 2008 година, когато е определен за ръководител на Съвет по икономическа политика към Българската стопанска камара.

Стефан Воденичаров оглавява и дава името си на инициативния комитет на левицата за създаване на АЕЦ, който събира подписите, показани в Народно събрание, за осъществяване на референдума на 27 януари 2013 година

След като на 28 януари 2013 година Сергей Игнатов подава оставка като министър на образованието, младежта и науката, Стефан Воденичаров е препоръчан за министър.

Воденичаров е бил лекар, доцент, професор, учен и взел участие в 2 работни срещи на НАТО за върхови научни проучвания, шеф на Организационния комитет.

Представител на България в Land group 9 - NATO; Оценител на III и IV Рамкови стратегии на ЕС; Експерт на Международната Агенция за Атомна сила, в доста интернационалните експертни органи - представител на България в активността на NATO Research and Technology Organization; Участие в активността на NATO Industrial Advisory Group; Член на R&T Commission, AeroSpace and Defence Industries Association of Europe.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР