Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева, добила преди изборите

...
Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева, добила преди изборите
Коментари Харесай

Цвета Караянчева остава извън парламента

Бившият ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева, добила преди изборите печалната популярност с прякора ПКП, даден й личо от Бойко Борисов, остава отвън 46-ия парламент.

Lupa.bg разполага с неофициални, само че сигурни данни, съгласно които ГЕРБ и Българска социалистическа партия в Кърджали няма да вземат нито един мандат. За сметка на това 4 мандата отиват при Движение за права и свободи и един – при „ Има подобен народ” на Слави Трифонов. Новината беше доказана и от РИК - Кърджали.

Въпреки че Караянчева е съумяла да притегли избран брой гласове в своя изгода, поради метода на разпределение на вота Хеър-Ниймайер, противоречивият един мандат е отишъл при партията на Трифонов.

"Е, в този момент Цвета ще би трябвало да "ходи пеш ", както предложи на протестиращите против Борисов предишното лято, тъй като към този момент няма да има право на длъжностен автомобил ", удовлетворени са политически наблюдаващи.

Подобен потрес претърпява и Движението за права и свободи в Плевен.

Водачката на Движение за права и свободи там Велислава Кръстева също остава отвън Народното събрание.

Движение за права и свободи не взима мандат в града, а ИНТ печели цели 3. По два мандата си поделят Българска социалистическа партия и ГЕРБ и по един – „ Демократично България” и „ Изправи се! Мутри вън!”.

„ Издънката” в Плевен била поради акциите на Министерство на вътрешните работи в региона, които предотвратиха всеобщото пазаруване на гласове. Самата Кръстева пък се пробвала да измоли от ръководителя на Движение за права и свободи гласове от чужбина в своя изгода, само че молбата й по този начин и не била задоволена./Lupa.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР