Бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане

...
Бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане
Коментари Харесай

Пламен Георгиев твърди, че репортер на Би Ти Ви за малко да предизвика инцидент с охраната му

Бившият ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев твърди, че кореспондент на Би Ти Ви за малко не е провокирал случай с охранителите му от Национална работа за защита (НСО). Това е станало след днешното му присъединяване в утринното предаване " Събуди се " по " Нова телевизия ".



За случая се схваща в една от публикациите на уеб страницата на Би Ти Ви със заглавие " Камарата на архитектите желае самостоятелна инспекция на терасата на Пламен Георгиев ". В нея написа, че притежателите в постройката, където се намира апартаментът на някогашния ръководител на КПКОНПИ, са получили писма от общината, с цел да дадат единодушие да бъдат предоставени строителните бумаги за жилищата им. Констатациите на община " Слатина " са, че към 60 квадрата от навесите на терасата на Пламен Георгиев са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени.

За да се направи самостоятелна инспекция обаче всеки от притежателите би трябвало да даде единодушие. Именно това е била повода кореспондент на Би Ти Ви да потърси Георгиев с въпрос дали ще даде сходно единодушие. Малко преди този момент някогашният ръководител на антикорупционната комисия изясни пред " Нова телевизия ", че към момента има защита от НСО, защото е получил закани за живота още преди да избухне абсурдът с парцела му.

В днешното си присъединяване в " Нова телевизия " Георгиев изясни, че не е допускал неточности в работата си и е сбъркал единствено в връзката си с медиите.

" Днес (04.08. – неделя), станах несъзнателен участник в неприемлива обстановка, основана от Ваш екип. След мое присъединяване в утринния блок на Нова телевизия бях безусловно причакан от Ваш кореспондент, а при опита ми да напусна постройката, се стигна до секване на пътя на автомобила на НСО – обстановка, която разбирате, че можеше да докара до случай ", стартира позицията си Георгиев и добавя, че писмото му е публична позиция по случилото се и се надява, че тя ще бъде обективно отразена.

 Пламен Георгиев твърди, че кореспондент на Би Ти Ви за малко да провокира случай с защитата му

Той продължава с уточнението, че през днешния ден синът му има рожден ден и всяка минута от деня му е била компактно разграфена. Това била и повода да откажа коментар на репортера на Би Ти Ви, който по думите на Георгиев го дебнел пред постройката на " Нова телевизия ".

" Не чаках обаче, че дълготраен публицист би заплашил личната си сигурност и тази на сътрудниците си, преследвайки човек, който не се крие. Моля да разберете терзанието ми – всяка сходна обстановка може да се схване като заплашителна от чиновниците на НСО, на които е предоставено да наблюдават за моята сигурност. Удивен съм, че обществена персона като мен, може да бъде причаквана по сходен метод – не като дълготраен чиновник на страната, съблюдаващ за спазването на нейните ползи, а като укриващ се от закона нарушител ", приключва позицията на Пламен Георгиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР