Бившият председател на кампанията за излизане по време на референдума

...
Бившият председател на кампанията за излизане по време на референдума
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в британския печат

Бившият ръководител на акцията за излизане по време на референдума за Брекзит от предходната година Доминик Къмингс съобщи, че министърът на Англия за въпросите по напускането на Европейски Съюз Дейвид Дейвис е „ елементарен като говежда кайма и ленив като жабок “, написа The Independent.
Според Къмингс проектозаконът за отменянето на европейското законодателство във Англия, препоръчан от Дейвис съдържа членове, които биха разрешили на министрите да правят отстъпка пред настояванията на Европейски Съюз в последния миг. Думите на Къмингс демонстрират несъгласията сред другите клики в придвижването за Брекзит.
Това се случва в същия ден, в който Дейвис отпътува за Брюксел, с цел да договаря с Европейски Съюз, където той бе неодобрен, че води разискванията без каквито и да е документи. На фотографията министърът контрастира с договарящите от страна на Съюза, които стояха на бюрото с добре проведени папки.
Според Къмингс документът за отменянето би разрешил на министрите да променят позициите си по Брекзит в последната минута, което съгласно него е било подкрепено от Дейвис, от финансовия министър Филип Хамънд и държавния секретар сър Джереми Хейууд. Той уточни, че министърът по въпросите за Брекзит е „ определен да бъде като съвършен участник в „ Тримата простаци “: елементарен като говежда кайма, ленив като жабок и суетлив като Нарцис “.
Той добави, че Дейвис е прекарал акцията за референдума „ пиейки с Найджъл Фараж и предвещавайки проваляне за почитателите на напускането “ и е взел участие в „ най-скапаната телевизионна реклама по време на цялата акция “.
Според изследване, извършено измежду членовете на Лейбъристката партия, повече от 80% от тях поддържат оставането на Англия в единния пазар на Европейски Съюз и в митническия съюз. Също по този начин съгласно изследването на „ Съвета за стопански и обществени изследвания “ множеството партийни членове желаят провеждането на втори референдум, написа The Guardian.
Резултатите биха упражнили напън върху ръководителя на партията Джереми Корбин и неговата позиция по Брекзит. Той е против оставането в единния пазар.
Според изследването множеството членове на Лейбъристката партия са настроени позитивно към Европейски Съюз. 66% от членовете на партията считат, че Англия би трябвало наложително да остане в единния пазар, като спомагателни 21% са „ по-скоро за, в сравнение с срещу “ по въпроса. Едва 4,2% от лейбъристите са на мнение, че Англия би трябвало да напусне единния пазар. Същевременно 63% от допитаните считат, че Англия би трябвало да остане в митническия съюз, 22,2% клонят към това, до момента в който едвам 2,4% са твърдо срещу.
Корбин, както и неговият министър по Брекзит в сянка Кеир Стармър сочат, че Англия би трябвало да напусне единния пазар, с цел да извърши референдума за Брекзит.
Британското министерство на защитата се сблъсква със " скрити разноски " в размер от стотици милиони лири за новото потомство изтребители на Военновъздушни сили на страната, написа The Daily Express.
Според министерско следствие са разпознати редица проблеми с създаваните в Съединени американски щати изтребители Ф-35Б „ Лайтнинг II “. Производителите от корпорация „ Локхийд Мартин “ сочи, че самолетите ще костват на Англия сред 77 и 100 млн. лири броя. Истинската цена на изтребителите, доставени тази година, надвишава 150 млн. лири всеки, с цел да се покрият сходни „ екстри “ като аварийни елементи и софтуерно поръчителство.
Сред проблемите, открити с следствието, се сочат невъзможността на „ стелт “- изтребителя да изпраща данни на английските кораби и на по-стари самолети без да разкрие позициите си. Софтуерната система на самолета е уязвима за хакерски атаки и не може да бъде изпитана без значение от Англия.
Министерството на защитата заяви, че всички открити проблеми са били докладвани в предишното и сега подлежат на „ интензивно коригиране “. „ Ф-35Б „ Лайтнинг II “ e най-модерният изтребител на света. Ние се придържаме към програмата, която предлага най-хубави благоприятни условия за нашите въоръжени сили “, заяви представител на министерството.
Според Шотландската национална партия разделянето в ръководещата Консервативна партия заплашва договарянията за Брекзит и може да има отрицателно въздействие върху партията, написа The Scotsman.
Стивън Гетинс, представител на партията по европейските въпроси, съобщи, че е „ стряскащо “, че до момента в който вторият кръг на договарянията за Брекзит тече, фокусът остава концентриран върху министрите от английското държавно управление, които приказват един против различен. „ Министър-председателят Тереза Мей би трябвало да поеме надзор и то бързо “, прикани той.
„ Нашите съседи от Европейски Съюз са пристигнали на договарянията с ясни позиции, до момента в който английското държавно управление седна на масата импровизирано и с конфронтационна изразителност, вместо с градивни позиции. Преговорните позиции на английското държавно управление по Брекзит имат доста дупки, а консерваторите в допълнение се разделят “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР