Бившият председател на Камарата на общините на британския парламент Андреа

...
Бившият председател на Камарата на общините на британския парламент Андреа
Коментари Харесай

Kандидатите за поста на Тереза Мей станаха седем

Бившият ръководител на Камарата на общините на английския парламент Андреа Ледсъм е удостоверила, че ще взе участие в конкуренцията за мястото на премиера Тереза Мей, оповестяват английски медии, представени от Ройтерс. В сряда Ледсъм подаде оставка поради противоречие с метода на държавното управление за Брекзит. С нея претендентите да заменят Мей стават общо седем, откакто малко преди този момент в конкуренцията се включи и някогашният министър за Брекзит Доминик Рааб.

В публикация за вестник „ Мейл он Сънди” Рааб написа, че с цел да бъде доведено излизането на страната от Европейския съюз до сполучлив край, са нужни дисциплинираност и фокус и отбелязва, че той разполага с нужния опит.

Освен Ледсъм и Рааб претенденти са още актуалният и някогашният външен министър Джереми Хънт и Борис Джонсън, министърът на здравеопзването Мат Хенкок, този на интернационалното развиване Рори Стюърт и някогашния министър на труда Естер МакВей.

Тереза Мей разгласи, че ще се отдръпна от поста си на 7 юни, само че ще продължи да бъде министър-председател, до момента в който тече конкуренцията на мястото й. Очаква се наследникът й да стане явен в края на юли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР