Бившият председател на Федералния резерв Алън Грийнспан заяви, че американската

...
Бившият председател на Федералния резерв Алън Грийнспан заяви, че американската
Коментари Харесай

Алън Грийнспан: Американската икономика вече показва признаци на забавяне

Бившият ръководител на Федералния запас Алън Грийнспан съобщи, че американската стопанска система към този момент се забавя, оповестява БНР.

" Презумпцията е, че от тук стопанската система ще продължава да нараства, само че считам, че това е единствено пожелателно мислене ", уточни Грийнспан в изявление за телевизия CNBC.

Редица икономистите считат, че Брутният вътрешен продукт за второ тримесечие може да доближи 4 на 100 предвид на мощно нарастване на потребителските разноски и на персоналните приходи, само че Грийнспан дефинира тези прогнози като прекомерно оптимистични, прибавя Националното радио.

" Повечето прогнози, които съм виждал и които смятам за достоверни, демонстрират, че до момента в който ние се намираме покрай годишна рента от 3%, няма да успеем да реализираме сходен стопански напредък ", означи някогашният началник на Фед.

Алън Грийнспан също по този начин уточни, че стопанската система се придвижва от застоялост към " стагфлация " - нездравословна икономическа среда, при която инфлацията се покачва, само че растежът отслабва. " Не виждам по какъв начин ще се измъкнем от сходен сюжет ", съобщи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР