Бившият председател на Европарламента индиректно се обяви в подкрепа на

...
Бившият председател на Европарламента индиректно се обяви в подкрепа на
Коментари Харесай

И Шулц се обяви за Европа на две скорости

Бившият ръководител на Европарламента косвено се разгласи в поддръжка на концепцията за така наречен Европа на две скорости. Така той стана следващият политик, който пази тази теза. Според думите му границата би трябвало да бъде еврото и според от това дали в съответната страна е въведена единната европейска валута или не, тя да има разнообразни права.

"Еврозоната има потребност от общ бюджет, с цел да се усилят вложенията, а Германия би трябвало да бъде готова да направи повече в Европа, вероятно като усили финансовия си принос за блока”, съобщи Шулц, който е претендент на немските социалдемократи за канцлер на Германия, съобщи бТВ. " Германия е велика страна. Германия обаче може да направи повече, " уточни Шулц в показания документ, представляващ проекта му за съвременна Германия и по-добра Европа в 10 точки.

Бившият ръководител на Европейския парламент, съобщи, че страните отвън еврозоната не би трябвало да могат да постановат несъгласие върху по-нататъшната интеграция на единния европейски валутен съюз. А на тези, които подценяват солидарността по значими въпроси, би трябвало да им бъдат наложени финансови наказания.

Шулц се надява да победи немския канцлер Ангела Меркел на изборите на 24 септември, само че левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), която е част от ръководещата коалиция, стартира да изостава в изследванията на публичното мнение, откакто бе набрала скорост при номинацията на Шулц през януари.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР