Бившият председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ)

...
Бившият председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ)
Коментари Харесай

Арестуваните от Агенцията за българите в чужбина отиват на съд

Бившият ръководител на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев и още трима ще бъдат съдени за търговия с въздействие, подкупи и документни закононарушения. Твърди се, че проведената група е издавала удостоверения за български генезис на македонци, украинци и молдовци против възнаграждение.

Днес стана ясно, че следствието най-сетне е завършило и от прокуратурата сега дават материалите от досъдебното произвеждане на обвинените и техните юристи. Слезз това делото ще се гледа от Специализирания углавен съд.

 

" СЕГА " ПРИПОМНЯ:

В края на октомври 2018 година след акция на  Специализираната прокуратура и Антикорупционната комисия бяха арестувани Харалампиев, основният секретар на ДАБЧ Красимир Томов и още 20 души. Разследването бе за проведена незаконна група за длъжностни и документни закононарушения и корупция по отношение на издаването на докумeнти за български генезис. Обвинения бяха повдигнати единствено на четирима. 

По неофициална информация срещу 5000 евро непознати жители получавали уверение за български генезис. Издавани са сред 30-40 документа на седмица, което значи, че нерегламентираните суми седмично може да са достигали 200 000 евро.

Петър Харалампиев бе кандидатура и предложение на Вътрешна македонска революционна организация за началник на ДАБЧ. След абсурда ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация и министър на защитата Красимир Каракачанов се отхвърли от задържания:   " Петър Харалампиев съставлява едно гражданско съдружие, което е интензивно в обществото. Тъй като неговото сдружние претендираше, че е патриотично, ние сме го поканили. Оттук-нататък номинацията му е от самото съдружие " БГ родолюбец ". Те го оферират за две неща - регионален шеф на София или шеф на Агенцията за българите в чужбина. Тогава моето предложение беше не регионален шеф на София, а шеф на Агенцията за българите в чужбина. Аз съм го предложил за този пост. Беше неточност ".
 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР