Бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев е категоричен, че процесите

...
Бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев е категоричен, че процесите
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Сливането на службите е инфантилно решение

Бившият ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев е безапелационен, че процесите за навлизане и въздействие на съветските служби в България са отпаднали при започване на 2000 година Той счита, че нашите служби нямат проблем с съветско навлизане.

“Хората, които са работили в остарялата система, към този момент ги няма, само че „ постоянно може да се случи случайно съветските служби да обхванат “, сподели още той. Виждаме една битка за власт, едно детско политическо държание. Така някогашният ръководител на ДАНС и някогашен вътрешен министър Цветлин Йовчев разяснява тематиката за сливането на службите в предаването „ 120 минути “ на bTV.

Йовчев не утвърждава сливането на службите и желанието за орязване на пълномощията на президентската институция.

„ Това е един извънредно нездравословен и рисков развой за България като цяло. За мен персонално е безусловно необяснимо това държание. От една страна, сякаш, не харесваме президента и ще отнемем от него пълномощия. Ако на следващия ден президентът е различен? Какво вършим, в случай че конфигурацията в Народното събрание се смени? От друга страна пък виждаме, че има една остра съпротива от страна на президента, който отхвърля да свика КСНС по някакви си негови подбуди. Става нещо като детинска игра – детско политическо държание “, разясни той.

Според него страната ни би трябвало да се освободи от съветско въздействие, само че не засяга процесите в службите, а има поради, че страната ни е обект на съветска агитация.

“Тя е извънредно дейна и за жал не виждам по никакъв метод реакция от страна на ръководещите, да се стартират дейности в тази посока “, разясни Цветлин Йовчев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР