Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията.

...
Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията.
Коментари Харесай

Бившият председател на БСП Михаил Миков напусна партията

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков разгласи, че напуща партията. Миков бе водач на Българска социалистическа партия от 2014 до 2016 година, а след него поста бе ангажиран от Корнелия Нинова.
„ Българска социалистическа партия явно няма спирачки. Тръгнала е по низходяща наклонност и от ден на ден ще понижава общото й въздействие. Тази наклонност не е от през вчерашния ден, от няколко години върви. Имаше гласове за това, които все бяха заклеймявани и обявявани за вътрешна партийна съпротива. Гражданите обаче си споделиха думата “, съобщи някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков.
Според него вчерашният конгрес, който е открил, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара доста членове на партията да установяват, че не са членове на Българска социалистическа партия. „ И аз от през днешния ден влизам в тази категория.
От през днешния ден не съм член на Българска социалистическа партия “, съобщи той, наблягайки, че присъединяване в дадена партия е тогава, когато концепциите на човек съответстват с концепциите на партията. „ Българска социалистическа партия не е партията, в която аз съм влезнал и дълги години съм бил “, безапелационен бе той.
Според Миков вчерашният конгрес е бил незабравим и с това, че за пръв път е нямало никакви планувани документи за разискване. Единствената готова авансово резолюция е била неглижирана под „ фойерверките на огромния въпрос за спасяването на госпожа Нинова “.
Според Миков е прекомерно допустимо да стартира развой на фрагментация на лявото, което е момента не е показано у нас, изключително като социална полемика. Такъв диалог би трябвало да стартира, счита той.
Депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков също по-рано пред Би Ти Ви уточни, че отдръпването на оставката на Корнелия Нинова ще докара до тежки разтърсвания в партията. „ Нещо ужасно се случва в Българска социалистическа партия. Няма да можем да се надигнем “, съобщи той. Зарков сподели, че е чул клюки за това, което се готви /подмяната на оставката през вчерашния ден - бел.ред./, само че все пак е бил сюрпризиран от „ фарса “, който се е разиграл в събота.
“Да, изненадах се, не чаках, че Нинова ще се скрие от надпреварата зад 415-те делегати, дали своят вот срещу оставката й “, съобщи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР